Η Τουρκία δεν θα αγοράσει ρωσικά μαχητικά Su-35, λέει ο Ακάρ

0
45

Μοιραστείτε το άρθρο

Κάθε περίπτωση προμήθειας του ρωσικού μαχητικού Su-35 από την Τουρκία αποκλείει κατηγορηματικά ο Χουλουσί Ακάρ.

Όπως μεταδίδει το «Harbeler», ο Τούρκος υπουργός Άμυνας εμφανίζεται να έχει δηλώσει πως «οι αναφορές ότι η Τουρκία θα αγοράσει μαχητικά αεροσκάφη Su-35 δεν είναι αληθινές», ενώ στόχος είναι να ικανοποιηθούν τα δικαιώματα της Άγκυρας στο πρόγραμμα F-35 όπου παραμένει εταίρος.

Στις 25 Οκτωβρίου η εφημερίδα «Daily Sabah» παρουσίασε την τουρκική και τη ρωσική κυβέρνηση κοντά στην επίτευξη συμφωνίας για την ενίσχυση της Τουρκικής Αεροπορίας με 36 Su-35. Επιπλέον, η ίδια ισχυρίστηκε ότι ήταν πιθανή η κατασκευή εξαρτημάτων για ρωσικά αεροσκάφη από την τουρκική βιομηχανία.

Σύμφωνα με το «TASS», στο θέμα τοποθετήθηκε προηγουμένως και ο επικεφαλής της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικής και Τεχνικής Συνεργασίας, Ντιμίτρι Σουγκάγιεφ, λέγοντας στις 22 Οκτωβρίου ήταν πολύ πρόωρο να μιλήσει για διαπραγματεύσεις στην προμήθεια ρωσικών Sukhoi στην Τουρκία, αλλά υπήρχαν διαβουλεύσεις σε εξέλιξη.

Daily Sabah: Τουρκία & Ρωσία είναι κοντά σε συμφωνία για 36 Su-35!

Το σενάριο μιας πιθανής αγοράς ρωσικών μαχητικών από την Τουρκία ήρθε στην επιφάνεια μετά την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 27 Αυγούστου στη Μόσχα και την ξενάγησή του στην αεροδιαστημική έκθεση «MAKS-2019» από τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν. Τότε, ο Ερντογάν είχε δείξει ιδιαίτερη προσοχή στα μαχητικά Sukhoi.

Μέχρι τα μέσα Ιουλίου η Τουρκία συμμετείχε κανονικά στο πρόγραμμα του αμερικανικού «αόρατου» μαχητικού F-35, αλλά η έναρξη παραλαβής του ρωσικού Α/Α συστήματος S-400 οδήγησε τις ΗΠΑ να αναστείλουν την τουρκική συμμετοχή σε αυτό.

Το τεύχος 401 της Π&Δ Οκτωβρίου 2019 διαθέσιμο ηλεκτρονικά στο Joomag

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com