Η Τουρκία διεξάγει -και βιάζεται- δοκιμές σε αεροσήραγγα του μαχητικού TF-X

0
25

Μοιραστείτε το άρθρο

Ο Ισμαήλ Ντεμίρ, επικεφαλής της Προεδρίας της Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας (SSB), δήλωσε στην τηλεόραση A Haber στις 4 Σεπτεμβρίου ότι είχαν επιταχυνθεί οι εργασίες στο τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος πέμπτης γενιάς με την προσωρινή ονομασία TF-X. Είπε ότι οι δοκιμές σε αεροσήραγγα έχουν αρχίσει και περίμεναν ότι το μαχητικό θα είναι σε θέση να ολοκληρωθεί και παρουσιαστεί το 2023.

Οι δοκιμές αυτές ωστόσο δεν γίνονται στην Τουρκία. Η Ένωση Αεροπορικών Ερευνών του Ηνωμένου Βασιλείου (ARA) είχε υπογράψει σύμβαση με την τουρκική Αεροδιαστημική Βιομηχανία (ΤΑΙ) το 2018, με βάση την οποία καλυπτόταν ο σχεδιασμός και η κατασκευή ενός μοντέλου με όργανα μετρήσεων καθώς κι ένα πακέτο δοκιμών TWT σε αεροσήραγγα.

Σύμφωνα με το Jane’s, η ARA επιβεβαίωσε στις 5 Σεπτεμβρίου ότι είχε ολοκληρώσει μια αρχική διηχητική δοκιμή σε αεροδυναμική σήραγγα (TWT) με ένα μοντέλο με απαραίτητα όργανα που είχε κατασκευάσει.

Σημειώνεται ότι ο Ντεμίρ είχε δηλώσει για πρώτη φορά με ανάρτησή στον λογαριασμό του στο Τουίτερ ήδη από τις 20 Φεβρουαρίου φέτος ότι οι δοκιμές σε αεροσήραγγα έχουν ξεκινήσει.

Προφανώς το χρονοδιάγραμμα που δίνουν οι Τούρκοι είναι υπέρ του δέοντος αισιόδοξο και βέβαια προϋποθέτει ότι όλα θα πάνε καλά και δεν θα παρουσιαστούν καθόλου προβλήματα και καθυστερήσεις για την διόρθωσή τους.

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com