Η Τουρκία εξετάζει και επίσημα το ενδεχόμενο αγοράς ρωσικών Su-35

0
43

Μοιραστείτε το άρθρο

Η Τουρκία φέρεται να εξετάζει και επίσημα το ενδεχόμενο αγοράς ρωσικών αεροσκαφών Su-35, μετά την εκπαραθύρωσή της από το πρόγραμμα του F-35, όπως υποστηρίζει η φιλοκυβερνητική Yeni Safak.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Διεύθυνση Αμυντικής Βιομηχανίας (SSB), ζήτησε από την Τουρκική Αεροπορία να διερευνήσει μια πιθανή αγορά ρωσικών αεροσκαφών Su-35 και εφόσον η τελική εισήγηση είναι θετική, να ξεκινήσουν επίσημες διαπραγματεύσεις με την Rosoboronexport .

Δεν είναι μυστικό πως η Ρωσία επιθυμεί να πουλήσει αεροσκάφη στην Τουρκία, ειδικά μετά την “περιπέτεια” με τα F-35. Πριν λίγες ημέρες, ο διευθύνων σύμβουλος της ρωσικής κρατικής εταιρείας αμυντικής βιομηχανίας Rostec, Σεργκέι Τσεμέζοφ, δήλωσε πως η Ρωσία είναι έτοιμη να προσφέρει μαχητικά Su-35 στην Τουρκία, αν η τελευταία το ζητήσει.

Ο Τσεμέζοφ έκανε δηλώσεις για τη στρατιωτική και τεχνική συνεργασία μεταξύ της Τουρκίας και της Ρωσίας και εν τέλει πρότεινε στην Τουρκία την αγορά των ρωσικής κατασκευής μαχητικών. «Αν το επιθυμούν οι Τούρκοι συνάδελφοι μας είμαστε έτοιμοι να δώσουμε το μαχητικό Su-35». Αντίστοιχες δηλώσεις είχε κάνει και ο υφυπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Γιούρι Μπόρισοφ.

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com