«Η Τουρκία μιλούσε πάντα για πυρηνικά, αλλά όχι με τον ωμό τρόπο του Ερντογάν»

0
28

Μοιραστείτε το άρθρο

Η Τουρκία είχε πάντα πυρηνικές φιλοδοξίες, αλλά ποτέ δεν μίλησε για το θέμα με τόσο ωμό τρόπο όπως πρόσφατα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφέρει ο πρώην Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Γιασάρ Γιακίς.

Σε άρθρο του στην ιστοσελίδα «Arab News», ο Γιακίς υπενθύμισε ότι ο Κενάν Εβρέν συζητούσε η Τουρκία να εργαστεί με το Πακιστάν στην πυρηνική τεχνολογία τη δεκαετία του 1980, ενώ το ζήτημα άγγιξε και ο στρατηγός Ιλμί Οζκιόκ στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του το 2006.

Ο Ερντογάν ονειρεύεται πυρηνικά όπλα για την Τουρκία, μόνο που τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά

Όπως αναφέρει ωστόσο ο Γιακίς, για να προμηθευτεί πυρηνικά όπλα, η Τουρκία θα πρέπει να αποχωρήσει από τις διεθνείς συνθήκες που έχει υπογράψει (αλλιώς θα υποστεί κυρώσεις) και να βρει κάποιο κράτος που θα τη βοηθήσει στην προσπάθειά της. Επιπλέον, θα πρέπει να αναπτύξει έναν πύραυλο που θα μπορεί να μεταφέρει πυρηνική κεφαλή, αλλιώς θα πρέπει να βρει ένα κράτος που θα της τον χορηγήσει. Σύμφωνα με το «Ahval», ο Γιακίς θεωρεί ότι ο Ερντογάν δεν γνωρίζει όλες τις συνέπειες από τη δήλωσή του, αλλά η ιδέα μιας Τουρκίας η οποία θα έχει πυρηνικά, μπορεί να γοητεύσει τους Τούρκους πολίτες…

Η νέα «ΠΤΗΣΗ & Διάστημα» ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2019

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com