Η Τουρκία παρουσίασε καινούργιο Α/Α σύστημα

0
10

Μοιραστείτε το άρθρο

Μέχρι το τέλος του έτους πρόκειται να εισέλθει σε υπηρεσία με την Τουρκία το Α/Α σύστημα Sungur, που περιλαμβάνει έναν εκτοξευτή τεσσάρων Α/Α βλημάτων PorSaV εγκατεστημένο σε τροχοφόρο τεθωρακισμένο όχημα VURAN 4×4.

Όπως ανέφερε σε μήνυμα στο Twitter την 1η Ιουλίου ο επικεφαλής της Προεδρίας Αμυντικής Βιομηχανίας, Ισμαήλ Ντεμίρ, το Sungur πέρασε με επιτυχία δοκιμές τον Ιούνιο και τώρα ετοιμάζεται να παραδοθεί στον Τουρκικό Στρατό.

Το πρόγραμμα είναι «κτισμένο» γύρω από μια τουρκική εκδοχή του αμερικανικού βλήματος Stinger, το PorSav, η ανάπτυξη του οποίου ξεκίνησε το 2013 από τη Roketsan. Σύμφωνα με τις τουρκικές αναφορές, το όπλο έχει εμβέλεια 6km και μπορεί να αντιμετωπίσει αεροσκάφη που πετούν σε υψόμετρο χαμηλότερο των 4km. Στόχος της τουρκικής βιομηχανίας είναι το PorSav να ολοκληρωθεί σε οχήματα, ελικόπτερα και ναυτικά συστήματα.

Το Sungur θα είναι η τρίτη πλατφόρμα V-SHORADS που θα αποκτήσουν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. Αντίθετα όμως με τα δύο άλλα – ZIPKIN & ALTIGAN – δεν έχει πολυβόλο των 12,7mm, για την κάλυψη τυφλών ζωνών και την αντιμετώπιση αντίπαλων επίγειων δυνάμεων.

Η νέα «Πτήση» ΙΟΥΛΙΟΣ 2020

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com