Η Τουρκία πρέπει να ξεφορτωθεί τους S-400 για να ελπίζει ότι θα γυρίσει στο F-35, λέει ο Έσπερ

0
39

Μοιραστείτε το άρθρο

Οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να εξετάσουν την επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα του μαχητικού F-35 μόνο στην περίπτωση που η ίδια «ξεφορτωθεί το ρωσικό Α/Α σύστημα S-400 μακριά από την χώρα», δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Μαρκ Έσπερ.

Η αναφορά του Έσπερ έγινε σε συνέντευξη Τύπου, με αφορμή τη συμπλήρωση 30 ημερών από την επίσημη ανάληψη του αξιώματος του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ. Προηγουμένως, ο ίδιος υπογράμμισε πως ήταν ξεκάθαρος τόσο δημόσια όσο ιδιωτικά με τον Τούρκο ομόλογό του: «Είναι είτε F-35 είτε S-400, όχι και τα δύο. Δεν βάζεις το ένα στο γκαράζ και κυκλοφορείς το άλλο. Είναι το ένα ή το άλλο. Έτσι, είμαστε όπου είμαστε. Είναι λυπηρό», είπε ο Έσπερ.

Ο Έσπερ δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει πως «η Τουρκία είναι παλιός και σημαντικός εταίρος και σύμμαχος και θα ήθελα να ελπίζω ότι θα κινηθεί πίσω στην πορεία μας και θα ανταποκριθεί στα αλήθεια σε ότι το NATO συμφώνησε αρκετά χρόνια πριν – να ξεκινήσει την απελευθέρωση από σοβιετικό και ρωσικό εξοπλισμό», αλλά κατέληξε πως «φαίνονται να κινούνται σε διαφορετική κατεύθυνση».

To τεύχος Αυγούστου 2019, Νο399 διαθέσιμο ηλεκτρονικά μέσω Joomag

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com