Η Τουρκία στοχεύει στην παραλαβή τεθωρακισμένων με εγχώριο κινητήρα από του χρόνου, αλλά δεν σημαίνει πως έλυσε τα προβλήματα

0
29

Μοιραστείτε το άρθρο

Ο Τουρκικός Στρατός θα μπορούσε να εισάγει σε υπηρεσία τα πρώτα τεθωρακισμένα οχήματα με κινητήρα «made in Turkey» από το επόμενο έτος, υποστηρίζει η FNSS.

Η τουρκική εταιρεία κατασκευάζει 100 τροχοφόρα τεθωρακισμένα οχήματα 6×6 και 8×8 για την Τουρκία και φιλοδοξεί αυτά να διαθέτουν εγχώριο κινητήρα. Για τον σκοπό αυτό, υπάρχει συνεργασία με την TUMOSAN και… πίστη ότι ο κινητήρας θα είναι έτοιμος το 2021. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που τουρκικά τεθωρακισμένα οχήματα θα φέρουν τουρκικό κινητήρα.

Όλες οι εξελίξεις δεν είναι όμως ρόδινες. Μιλώντας στο «TRT Haber», ο επικεφαλής της FNSS Nail Kurt εκφράζει ανησυχίες για το κατά πόσο η τουρκική βιομηχανία είναι σε θέση να προσφέρει ικανά συγκροτήματα ισχύος για στρατιωτικά οχήματα, πόσο μάλλον για άρματα μάχης. Στην περίπτωση του συστήματος μετάδοσης, ο ίδιος σημειώνει οι δυσκολίες είναι μεγαλύτερες. Να θυμίσουμε, η Τουρκία έχει ανάγκη τους εγχώριους κινητήρες, ώστε να μπορεί να πετυχαίνει εξαγωγές χωρίς να εξαρτάται από τις διαθέσεις τρίτων χωρών.

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com