Η AUSTAL θα ναυπηγήσει 6 νέα περιπολικά πλοία κλάσης ‘Cape’ για την Αυστραλία

0
43

Μοιραστείτε το άρθρο

Την 1η Μαΐου το υπουργείο Αμύνης της Αυστραλίας ανακοίνωσε πως ανέθεσε στην AUSTAL συμβόλαιο 350 εκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας (περίπου 202,500,000 Ευρώ) για την ναυπήγηση 6 νέων πλοίων περιπολίας κλάσης ‘Cape’ για το Βασιλικό Πολεμικό Ναυτικό της χώρας.

Τα πλοία θα ναυπηγηθούν στις εγκαταστάσεις της Austal στο Henderson της δυτικής Αυστραλίας ενισχύοντας τις ικανότητες επιτήρησης των θαλασσίων συνόρων της χώρας, μαζί με τη νέα κλάση περιπολικών ανοιχτής θαλάσσης κλάσης ‘Arafura’ ( που βασίζονται στο σχέδιο OPV80 των 1,600 τόνων των γερμανικών ναυπηγείων Lürssen ).

Η Αυστραλία προχωρά με το πρόγραμμα ναυπήγησης φρεγατών κλάσης Hunter

Το Αυστραλιανό Σώμα Επιτήρησης Συνόρων διαθέτει 8 περιπολικά πλοία κλάσης ‘Cape’ ενώ άλλα δύο έχουν δανειστεί στο πολεμικό ναυτικό της χώρας. Τα πλοία είναι συμβατικής σχεδίασης, μονής γάστρας με κατασκευή από αλουμίνιο και αντικαθιστούν σταδιακά την κλάση περιπολικών ‘Bay’. Η κατασκευή των έξι νέων πλοίων θα ξεκινήσει άμεσα και θα παραδοθούν από τα τέλη του 2021 μέχρι το 2023.


Η Austal σε χωριστή ανακοίνωσή της δήλωσε πως θα ναυπηγήσει άλλα 6 περιπολικά κλάσης ‘Cape” ενισχυμένων δυνατοτήτων αξίας επιπλέον 324 εκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας. Τα νέα πλοία θα αποτελούν μάλλον μεγεθύνσεις του υπάρχοντος σχεδίου των 58 μέτρων με 10 επιπλέον άτομα πλήρωμα, φτάνοντας στα 32 συνολικά μέλη.

Η Naval Group θα κατασκευάσει 12 υποβρύχια για την Αυστραλία, αξίας $36 δισεκατομμυρίων!

Το Αυστραλιανό Ναυτικό έχει αρκετά προγράμματα σε εξέλιξη, μεταξύ τους τα δύο νέα πλοία υποστήριξης, 9 νέες φρεγάτες κλάσης ‘Hunter’, 12 νέα επιθετικά υποβρύχια και τα 12 προαναφερθέντα περιπολικά κλάσης ‘Arafura’, συνεπώς η ανακοίνωση της προμήθειας νέων ελαφρών περιπολικών ξαφνιάζει. Ωστόσο, η αναφορά της υπουργού στην ανάγκη ενίσχυσης των ναπυηγείων της χώρας εν μέσω της κρίσης από την επιδημία του Covid-19 δείχνει πως το πρόγραμμα είναι υποστηρικτικό μάλλον στην οικονομία και τη ναυπηγική βιομηχανία και τους προμηθευτές της μάλλον παρά κατεπείγουσα απαίτηση του Αυστραλιανού Ναυτικού.

Πηγή

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com