Η Dassault σκοπεύει να επανεκκινήσει την παραγωγή αεροσκαφών εν μέσω πανδημίας

0
30

Μοιραστείτε το άρθρο

Η Dassault ελπίζει να αρχίσει σταδιακά την επανεκκίνηση της παραγωγής στις γαλλικές εγκαταστάσεις της τις επόμενες ημέρες μετά από συμφωνία με τα συνδικάτα εργαζομένων της.

Η τελική συναρμολόγηση των μαχητικών αεροσκαφών Rafale και των επιχειρηματικών αεροσκαφών Falcon έχει σταματήσει από τις 18 Μαρτίου, με την κατασκευή των απαρτίων να έχει κι αυτή σταματήσει τέσσερις ημέρες αργότερα, υπό το πρίσμα της πανδημίας COVID-19.

Σε ένα υπόμνημα για το εργατικό δυναμικό, ο διευθύνων σύμβουλος της Dassault, Eric Trappier, αναφέρει ότι στις 26 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με εκπροσώπους των εργαζομένων, όπου η εταιρεία παρουσίασε νέα μέτρα ασφαλείας που εφαρμόζονται στις εγκαταστάσεις της για να επιτρέψουν στους εργαζομένους να επιστρέψουν στη δουλειά τους: «Έγιναν εποικοδομητικές ανταλλαγές απόψεων με τους κοινωνικούς εταίρους μας, υπογραμμίζοντας ότι αντιμετωπίζαμε αυτή την πρωτοφανή κρίση από κοινού. Η «συντριπτική πλειοψηφία» των συνδικάτων τάχθηκε υπέρ της επανέναρξης της δραστηριότητας σύμφωνα με το σενάριο που περιγράφεται.».

Ωστόσο, ο Trappier προειδοποιεί ότι η κρίση θα είναι “μακρά, πολύ πέρα από το αποκορύφωμα της πανδημίας και ο οικονομικός της αντίκτυπος είναι πιθανό ότι θα είναι ιδιαίτερα σοβαρός.

Οι εγκαταστάσεις τελικής συναρμολόγησης της Dassault τόσο για πολιτικά όσο και για στρατιωτικά αεροσκάφη βρίσκεται στο Μερινιάκ κοντά στο Μπορντό, αν και έχει άλλες επτά τοποθεσίες σε ολόκληρη τη Γαλλία.

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com