Η Lockheed υπογράφει συμβόλαια με εναλλακτικούς προμηθευτές για τα “made in Turkey” εξαρτήματα του F-35

0
45

Μοιραστείτε το άρθρο

Η Lockheed Martin (LM) έχει ξεκινήσει να υπογράφει συμβόλαια με εναλλακτικούς προμηθευτές για τα εξαρτήματα του μαχητικού F-35 που εξακολουθεί να κατασκευάζει η τουρκική βιομηχανία, τονίζει ο αντιπρόεδρος επιχειρηματικής ανάπτυξης του αεροσκάφους Steve Callaghan.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους την Τρίτη στην ετήσια διάσκεψη της «Air Force Association», ο Callaghan δήλωσε πως η LM τρέχει τη διαδικασία αντικατάστασης των τουρκικών εξαρτημάτων τους τελευταίους μήνες, έτσι, έχει κάνει μια «καλή αρχή». Ωστόσο, σύμφωνα με το «Investor’s Business Daily», η LM δεν έχει αποκαλύψει ακόμη ούτε για ποια τμήματα έχει υπογράψει συμβάσεις ούτε ποιες εταιρείες αναλαμβάνουν τον ρόλο των τουρκικών εταιρειών.

“Η συμμετοχή της Τουρκίας στην κατασκευή απαρτίων του F-35 θα λήξει στα τέλη Μαρτίου 2020”

Νωρίτερα φέτος η επικεφαλής του τομέα προμηθειών του Πενταγώνου Ellen Lord υπογράμμισε πως η Τουρκία θα βρίσκεται εκτός του προγράμματος παραγωγής του F-35 τον Μάρτιο του 2020 και η αντικατάσταση των τουρκικών εταιρειών από άλλες θα κοστίσει 500 με 600 εκατ. δολάρια.

Οι βιομηχανικές συνέπειες για την Τουρκία αν όντως παραλάβει S-400 από τη Ρωσία

Η Τουρκία παράγει περισσότερα από 900 κομμάτια για το F-35, όπως μέρη της ατράκτου και του συστήματος προσγείωσης, ενώ μία από τις τουρκικές εταιρείες (Ayesas) είναι ο μοναδικός προμηθευτής της πανοραμικής οθόνης του πιλοτηρίου και της μονάδας απομακρυσμένης διεπαφής των πυραύλων. Τέλος, στην Τουρκία είχε αποφασιστεί η λειτουργία ενός περιφερειακού κέντρου υποστήριξης του F-35.

Η νέα «ΠΤΗΣΗ & Διάστημα» ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2019

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com