Η Raytheon επιδεικνύει πως λειτουργεί η αναβαθμισμένη πυραυλική άμυνα

0
40

Μοιραστείτε το άρθρο

Ο Αμερικάνικος αμυντικός γίγαντας Raytheon έδωσε στην δημοσιότητα υλικό που επιδεικνύει πως οι μοντέρνοι αισθητήρες, τα συστήματα διοίκησης και ελέγχου και οι πύραυλοι αναχαίτισης που έχει αναπτύξει η εταιρεία, συνεργάζονται για να ιχνηλατήσουν και να εξαλείψουν βαλλιστικούς πυραύλους.

Ο βασικός ρόλος ενός σύγχρονου συστήματος πυραυλικής άμυνας, τεχνολογίας αιχμής, είναι να δημιουργήσει ένα διαστρωματωμένο σύστημα αεράμυνας, έτσι ώστε να προστατεύσει τις ΗΠΑ, τις ένοπλες δυνάμεις της, τους συμμάχους και τους φίλους, από βαλλιστικές επιθέσεις περιορισμένης κλίμακας. Η άμυνα αυτή πρέπει να μπορεί να διενεργηθεί σε κάθε βεληνεκές και σε κάθε φάση της πτήσης του βαλλιστικοί πυραύλου.

Αυτή την στιγμη αυτά τα προηγμένα συστήματα λειτουργούν παράλληλα με άλλα συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης επίγεια, εναέρια, δορυφορικά, και θαλάσσια, έτσι ώστε να τροφοδοτήσουν το παγκόσμιο σύστημα που χρησιμοποιείται για να ιχνηλατεί, εντοπίζει και τελικά για να αναχαιτίζει εχθρικές πυραυλικές απειλές.

Στην ιστοσελίδα της η Raytheon δηλώνει ότι: “Οι νέες τεχνολογίες πυραυλικής άμυνας επιτρέπουν στους αισθητήρες να δουν μακρύτερα. Αυτό σημαίνει ότι συστήματα έλεγχου και επικοινωνίας μπορούν να επεξεργαστούν τα δεδομένα πιο γρήγορα, και ότι οι χειριστές μπορούν να καθοδηγήσουν τους πυραύλους αναχαίτισης στον στόχο τους με πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια. Τα συστήματα της εταιρεία είναι παγκοσμίως ανεπτυγμένα και βασίζονται στην εμπειρία δεκαετιών και στην αφοσίωση της εταιρίας για αξιοπιστία και ετοιμότητα. Αυτές λοιπόν οι τεχνολογίες βοηθούν τις ΗΠΑ, τους φίλους και συμμάχους τους να κάνουν τον κόσμο ένα πιο ασφαλές μέρος.”

Βεβαίως η αντιμετώπιση μιας απειλής αρχίζει με τον εντοπισμό της. Οι επίγειοι, θαλασσιοί και τροχιακοί αισθητήρες της Raytheon προσφέρουν μια διαστρωματωμένη προσέγγιση για τον εντοπισμό, διαχωρισμό και ιχνηλάτηση των απειλών σε όλους τους τομείς.

Μετά από τον εντοπισμό μιας απειλής, οι αποστολές πυραυλικής άμυνας, απαιτούν σαφήνεια και έλεγχο. Η Raytheon εξειδικεύεται στον να διασυνδέει διαφορετικά συστήματα έτσι ώστε να ενεργούν συντονισμένα.

Αμέσως μετά οι πύραυλοι της Raytheon θα αντιμετωπίσουν αυτές τις απειλές που μπορεί να είναι από εξελιγμένοι βαλλιστικοί πύραυλοί υψηλής τεχνολογίας μέχρι και όλμοι.

Πηγη

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com