Η Raytheon θα βάλει θερμικά σκοπευτικά μέχρι και σε… ποδήλατα μ’ αυτόν τον ρυθμό

0
40

Μοιραστείτε το άρθρο

Η Raytheon υπέγραψε μία ευρεία σύμβαση ύψους 534.000.000 δολαρίων για την παραγωγή ανεξάρτητων θερμικών σκοπευτικών (SGF FLIR) αρχηγού πληρώματος για μία σειρά οχημάτων τεθωρακισμένων και μη. Το συμβόλαιο περιλαμβάνει και την παραγωγή αντίστοιχων παρελκόμενων και συνοδευτικών υλικών.

Η σύμβαση υπογράφτηκε επίσημα με το υπουργείο Άμυνας την Παρασκευή ενώ η εκτιμώμενη ημερομηνία ολοκλήρωσης των παραδόσεων βάση της σύμβασης είναι η 23 Αυγούστου 2026.

Το πρόγραμμα SGF FLIR του αμερικανικού Στρατού εξασφαλίζει κορυφαία ικανότητα νυχτερινής όρασης στα πληρώματα των αρμάτων μάχης Abrams, των ΤΟΜΑ Bradley και Stryker καθώς και στο σύστημα Advanced Scout Surveillance.

Επιπλέον, η ανεξάρτητη περιστροφή 360 μοιρών επιτρέπει στον αρχηγό πληρώματος να ερευνά το πεδίο μάχης για στόχους χωρίς παράλληλη κίνηση του πύργου, βελτιώνοντας έτσι τις προοπτικές επιβιωσιμότητας σε δύσκολα περιμετρικά περιβάλλοντα και εξασφαλίζοντας ικανότητας εκπομπής πυρών από μεγαλύτερες αποστάσεις χωρίς προειδοποίηση.

Επιπλέον, το σύστημα λειτουργεί κι ως δευτερεύον σκοπευτικό βοήθημα για το κύριο πυροβόλο του οχήματος. Με το CITV, ο αρχηγός του οχήματος κάνει πρόσκτηση των στόχων, μεταδίδει άμεσα δεδομένα βολής στον πυροβολητή κι αμέσως συνεχίζει την έρευνα για νέους στόχους.

Η εταιρεία μέχρι σήμερα έχει παραδώσει πάνω από 15.000 σκοπευτικά συστήματα του τύπου. Η ανάπτυξή του ξεκίνησε ως αξιοποίηση της εμπειρίας από την επιχείρηση Καταιγίδα της Ερήμου, όπου ένα σοβαρό πρόβλημα αναδείχθηκε η πρόσκτηση πραγματικών εχθρικών στόχων κι η διάκριση φίλιων οχημάτων.

Όπως αντιλαμβανόμαστε, στρατιωτικό όχημα χωρίς σύγχρονα θερμικά σκοπευτικά είναι περίπου καταδικασμένο πριν καν πολεμήσει στο σημερινό και μελλοντικό πεδίο μάχης. Οι Αμερικανοί το γνωρίζουν αυτό πολύ καλά αφού πολεμούν συνεχώς. Οι υπόλοιποι μαθαίνουν από τα δικά τους διδάγματα, εκτός από μερικούς που αυτο-αφοπλίζονται.

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com