Η Saab προσφέρει νέες ικανότητες Ηλεκτρονικού Πολέμου στη Φινλανδία (μαζί με το Gripen)

0
10

Μοιραστείτε το άρθρο

Το μαχητικό πολλαπλού ρόλου Gripen E πρόκειται να εξοπλιστεί με έναν ελαφρύ αεροεκτοξευόμενο αναλώσιμο πύραυλο, η Saab έκανε γνωστό την Παρασκευή.

Η ανακοίνωση έγινε σε εκδήλωση στην Φινλανδία στις 28 Αυγούστου 2020 και το νέο όπλο θα χρησιμοποιείται με σκοπό την παρεμβολή των εχθρικών συστημάτων ραντάρ, αλλά και τη δημιουργία ψευδών στόχων, επιτρέποντας την εκπλήρωση αποστολής με λιγότερα αεροσκάφη και όπλα.

Το σύστημα, που αποκαλείται LADM, θα έχει μικρό μέγεθος, μεγάλη εμβέλεια και αυτονομία και θα είναι ικανό να εντοπίζει και να αναγνωρίζει απειλές, προσφέροντας ικανότητα καταστολής της εχθρικής αεράμυνας (SEAD) στο σουηδικό αεροσκάφος.

Η Saab προτείνει στη Φινλανδία το μαχητικό Gripen E/F σε συνδυασμό με το ΑΣΕΠΕ GlobalEye για την αντικατάσταση των F/A-18C/D Hornet. Αντίπαλοι του Gripen στον φινλανδικό διαγωνισμό είναι τα αμερικανικά F/A-18E/F Super Hornet, EA-18G Growler και F-35, το γαλλικό Rafale και το τετραεθνικό Eurofighter.

Η ανάπτυξη του LADM πραγματοποιείται στο κέντρο τεχνολογίας της Saab που λειτουργεί στη Φινλανδία. Επιπλέον, η σουηδική εταιρεία διατηρεί σημαντική συνεργασία με το φινλανδικό πανεπιστήμιο Άαλτο, όπου είναι σε εξέλιξη περισσότερα από 10 ερευνητικά προγράμματα σε τομείς προηγμένων αισθητήρων και Τεχνητής Νοημοσύνης.

 

Στο καινούργιο τεύχος μας “Πτήση” 04 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2020 (μαζί σας την Πέμπτη 03-09) περιλαμβάνεται και ένα από τα μεγαλύτερα άρθρα για το πρόγραμμα Gripen που έχουμε δημοσιεύσει ποτέ. Μην το χάσετε! 

Μοιραστείτε το άρθρο

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com