Θα μπορούσε η Ουκρανία να αποκτήσει το JF-17 Block III;

0
14

Μοιραστείτε το άρθρο

Τροφή σε φήμες γύρω από την πιθανή απόκτηση του σινοπακιστανικού μαχητικού JF-17 Block III από την Ουκρανία φαίνεται πως έχει δώσει σχετικά πρόσφατη επίσκεψη του αρχηγού της Ουκρανικής Αεροπορίας στο Πακιστάν.

Πιο συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της Ουκρανικής Αεροπορίας Πτέραρχος Serhiy Drozdov βρέθηκε στις 6 Μαρτίου στις εγκαταστάσεις της Pakistan Aeronautical Complex (PAC), όπου κατασκευάζεται το αεροσκάφος. Κατά το «Defenceworld», η επίσκεψη δεν είχε συμβολική αξία και θα μπορούσε να είναι σχετική με την προσπάθεια αντικατάστασης μαχητικών MiG-29 / Su-27, τα οποία η Ουκρανία κληρονόμησε από τη Σοβιετική Ένωση.

Η Ουκρανία είχε αρχίσει συζητήσεις το 2014 με τη Σουηδία για να αγοράσει κάποια στιγμή το Gripen, αλλά αυτές δεν κατέληξαν πουθενά. Η Ουκρανία έχει επίσης εκφράσει ενδιαφέρον για την πιθανή προμήθεια του F-16 χωρίς αποτέλεσμα. Εμπόδιο σε κάθε απόπειρα εκσυγχρονισμού είναι ο ανεπαρκής αμυντικός προϋπολογισμός, που δεν επιτρέπει ούτε την υποστήριξη των υφιστάμενων μαχητικών.

Το JF-17 Block III έκανε την πρώτη του πτήση τον Ιανουάριο. Στη νέα έκδοση το JF-17 είναι εφοδιασμένο με κινεζικό ραντάρ AESA και εξακολουθεί να προσφέρεται με πολύ χαμηλότερη τιμή από ότι τα F-16 και Gripen.

Αλλαγές στο νέο μοντέλο Block III του πρωτοτύπου JF-17 Thunder

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com