Ινδικά Su-30MKI τώρα και στην Ιαπωνία… κάτω από την μύτη της Κίνας

0
8

Μοιραστείτε το άρθρο

Ο υπουργός Άμυνας της Ιαπωνίας Τάρο Κόνο ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθεί η πρώτη κοινή εκπαίδευση μαχητικών στην Ιαπωνία το επόμενο έτος μετά την Υπουργική Συνάντηση Εξωτερικών και Άμυνας (2 συν 2) μεταξύ της κυβέρνησης της Ιαπωνίας και της Ινδίας που πραγματοποιήθηκε στις 30 Νοεμβρίου.

Το κύριο μαχητικό της Ινδικής Αεροπορίας Su-30MKI θα συμμετάσχει εκ μέρους της Ινδίας.  Αυτή είναι η τέταρτη χώρα με την οποία οι δυνάμεις αυτοάμυνας της Ιαπωνίας θα εκτελέσουν από κοινού εκπαίδευση μαχητικών στην Ιαπωνία.

Ο κ. Κόνο στη συνέντευξη που παραχώρησε απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων από κοινού  με τον υπουργό Εξωτερικών Μόγκι. Δήλωσε ότι οι δυνάμεις αυτοάμυνας και ο ινδικός στρατός είχαν σημειώσει μεγάλη πρόοδο και αμοιβαία συμφωνία τόσο σε υλικοτεχνικό όσο και σε εκπαιδευτικό επίπεδο και εξέφρασε προσδοκίες για ταχεία ολοκλήρωση.

Πρόκειται σαφώς για πολύτιμη αποκόμιση εμπειρίας για τους πιλότους των ιαπωνικών μαχητικών, αφού τα αεροσκάφη της οικογένειας Su-30 είναι βασικά μαχητικά αεροσκάφη για την Αεροπορία της Κίνας αλλά πλέον και για το Ναυτικό της, με την ένταξη σε υπηρεσία δυο αντίστοιχων αεροπλανοφόρων που σίγουρα απασχολούν την ιαπωνική ηγεσία.

Μοιραστείτε το άρθρο


Προηγούμενο άρθροΙράν: Τουλάχιστον 208 οι νεκροί στις διαδηλώσεις
Επόμενο άρθρο«Green bug», Φωτογραφία της Ημέρας
Nikodimos


Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com