Ισπανικά όπλα αξίας €307 εκατ. παρέλαβε η Τουρκία το 2019

0
33

Μοιραστείτε το άρθρο

Η Τουρκία ήταν ένας από τους πέντε μεγαλύτερους αποδέκτες ισπανικών όπλων στον κόσμο το 2019, μαζί με τη Γερμανία, τη Νότια Κορέα, τη Γαλλία και τη Σιγκαπούρη.

Πιο συγκεκριμένα, και όπως σημειώνει η εφημερίδα «El Pais», κατά τη διάρκεια του 2019 κατέληξαν στην Τουρκία δύο μεταγωγικά A400M, εκτοξευτές βομβίδων των 40mm (που τα επίσημα στοιχεία ανεβάζουν σε 300), πυρομαχικά μικρού διαμετρήματος, λοιπά υλικά και ανταλλακτικά. Το κόστος των δύο Α400Μ έφτασε τα €252,6 εκατ. και το σύνολο των ισπανικών εξαγωγών τα €307,1 εκατομμύρια. Επιπλέον, η ισπανική βιομηχανία συνεργάζεται με την τουρκική στην κατασκευή του LHD «TCG Anadolu», οι εργασίες ναυπήγησης του οποίου έχουν υποστεί καθυστέρηση 3-4 μηνών εξαιτίας της πανδημίας κορωνοϊού, όπως πρόσφατα ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Προεδρίας Αμυντικής Βιομηχανίας Ισμαήλ Ντεμίρ.

Η Ισπανία προχώρησε σε επιλεκτικό εμπάργκο όπλων στην Τουρκία ύστερα από την εισβολή της τελευταίας στη ΒΑ Συρία, τον περασμένο Οκτώβριο, αλλά αυτό επηρέασε μόνο υλικά που χρησιμοποιήθηκαν στη συγκεκριμένη επίθεση.

Η καινούργια μας «Πτήση» ΙΟΥΝΙΟΣ 2020

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com