Ισραηλινά ραντάρ MMR για τη Σλοβακία

0
14

Η κυβέρνηση της Σλοβακίας ενέκρινε την πρόταση του υπουργείου Αμύνης για την προμήθεια 17 συνολικά επίγειων ραντάρ από την Ισραηλινή Αεροδιαστημική Βιομηχανία (IAI). Η συμφωνία περιλαμβάνει τη μεταφορά τεχνογνωσίας από το Ισραήλ στην Σλοβακία καθώς και βιομηχανική συνεργασία μεταξύ τους. Μέρη του ραντάρ θα κατασκευαστούν από τις αμυντικές βιομηχανίες της Σλοβακίας υπό την καθοδήγηση της ΙΑΙ και του σλοβακικού υπουργείου Αμύνης.

Η ΙΑΙ παρουσιάζει το ιπτάμενο ραντάρ CAEW στην Χιλή

Τα ισραηλινά ραντάρ θα εξασφαλίσουν διαλειτουργικότητα με το δίκτυο του ΝΑΤΟ, μια απαραίτητη προϋποθεση για την επιλογή των συστημάτων. Τα τελευταία χρόνια παρόμοια συστήματα έχουν ενσωματωθεί σε συστήματα διοίκησης και ελέγχου άλλων  χωρών του ΝΑΤΟ.

Το ραντάρ MMR αποτελεί τη “ναυαρχίδα” της ΙΑΙ, έχει δοκιμαστεί σε συνθήκες πραγματικής μάχης και έχει καταγράψει σημαντική επιχειρησιακή πείρα στο Ισραήλ και σε άλλες χώρες του κόσμου. Είναι ικανό να εντοπίσει εναερίους στόχους, να τους κατηγοριοποιήσει, να υπολογίσει το μέγεθος της απειλής και να προβάλει χρήσιμα στοιχεία που θα επιτρέψουν στο σύστημα αεράμυνας να εξουδετερώσει πολλαπλές απειλές ταυτόχρονα.

Είναι μάλλον καιρός να το πούμε. Υπάρχει πλέον καλύτερη λύση αντί των P-3B Orion για το ΠΝ

Σύμφωνα με δηλώσεις του διευθυντή της ΙΑΙ, συνολικά περί τα 130 ραντάρ MMR έχουν παραδοθεί στην Τσεχία, την Ουγγαρία και τη Σλοβακία και είναι ήδη επιχειρησιακά με τις ΗΠΑ, τον Καναδά όπως βέβαια και με το Ισραήλ.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν τους συντάκτες τους
κι όχι απαραίτητα τον ιστότοπο. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς γραπτή
έγκριση. Σε αντίθετη περίπτωση θα λαμβάνονται νομικά μέτρα. Ο ιστότοπος
διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων, τα οποία εκφράζουν μόνο το συγγραφέα
τους.

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com