Ισραηλινή τεχνική λαβής πιστολιού | Αμυντικά και Στρατιωτικά Θέματα

0
71

Οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν αρκετές ιδιαιτερότητες στις τακτικές, τεχνικές και διαδικασίες που χρησιμοποιούν. Δύο από τους βασικούς λόγους είναι ότι ασχολούνται σχεδόν αποκλειστικά με αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις και η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών τους δεν είναι μόνιμο προσωπικό, αλλά κληρωτοί. Μία από αυτές τις ιδιαίτερες τεχνικές τους είναι η λαβή για πιστόλι την οποία διδάσκουν τόσο σε Σώματα Ασφαλείας όσο και στις Ένοπλες Δυνάμεις. Αυτό θα παρουσιάσουμε και εμείς στο παρόν άρθρο μας.

Πηγή: Pistol-Forum.com

Το πρώτο στάδιο της λαβής μοιάζει πολύ με τη σύγχρονη λαβή που διδάσκεται στις περισσότερες δυτικές χώρες σήμερα. Ουσιαστικά, πιάνουμε το όπλο όσο πιο ψηλά γίνεται με το κύριο χέρι μας, και το κρατάμε όσο πιο σφιχτά μπορούμε. Πρακτικά τόσο σφιχτά ώστε να μην αρχίσει να τρέμει το χέρι μας. Έχουμε τρία δάχτυλα κάτω από τον υποφυλακτήρα της σκανδάλης και εδώ έρχεται η βασική διαφορά της τεχνικής, ο αντίχειρας είναι στραμμένος προς τα κάτω όπως βλέπετε και μόνοι σας.

Πηγή: YouTube.com/channel/UCml4X4xEEvrBLVc3DJinuXg

Σύμφωνα με τις ισραηλινές δυνάμεις, ο στραμμένος προς τα κάτω αντίχειρας επιτρέπει πιο σφιχτό κράτημα του όπλου και ασφαλώς χρησιμεύει και στο βασικό χαρακτηριστικό αυτής της τεχνικής που φαίνεται στο επόμενο στάδιο της λαβής. Κατά το επόμενο στάδιο, ο χειριστής τοποθετεί το βοηθητικό του χέρι στο κενό που υπάρχει στη λαβή και σφίγγει με όλη του τη δύναμη. Ο αντίχειρας από το βοηθητικό του χέρι καλύπτει τον αντίχειρα από το βασικό του χέρι όπως βλέπετε παρακάτω.

Πηγή: YouTube.com/channel/UCml4X4xEEvrBLVc3DJinuXg

Ο λόγος που αντίχειρες τοποθετούνται έτσι στην ισραηλινή λαβή είναι για δύο λόγους. Πρώτον, για να μη γλιστράει με τίποτα το όπλο ακόμα και με πολύ ιδρωμένα χέρια, κάτι λογικό με δεδομένο το επιχειρησιακό περιβάλλον του Ισραήλ. Το δεύτερο, είναι γιατί με αυτή τη λαβή είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπορέσει κάποιος να αφαιρέσει το όπλο από τα χέρια του χειριστή. Και πάλι, οι ισραηλινές δυνάμεις κάνουν σχεδόν επί καθημερινής βάσης αντιτρομοκρατικές αποστολές σε αστικό περιβάλλον όπου κάτι τέτοιο είναι πολύ πιθανό να συμβεί. Οπότε κλειδώνοντας έτσι τους αντίχειρες το πιστόλι είναι πολύ καλά ασφαλισμένο στα χέρια του χειριστή.

Source link