Ισραηλινό σύστημα προστασίας Trophy για τα γερμανικά Leopard 2

0
22

Μετά τον αμερικανικό Στρατό και η Bundeswehr πρόκειται να εφοδιάσει με το σύστημα ενεργητικής προστασίας Trophy άρματα Leopard 2 και άλλα οχήματα στο μέλλον, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά. Έχοντας την έγκριση του Κοινοβουλίου η αρμόδια ομοσπονδιακή υπηρεσία αμυντικών προμηθειών BAAINBw (Bundesamt für Ausrüstung, Informationstechnik und Nutzung der Bundeswehr) ανέθεσε στην ισραηλινή Rafael την παράδοση μιας αρχικής παρτίδας συστημάτων με πρόβλεψη για τον εξοπλισμό μίας Ίλης αρμάτων συν ανταλλακτικά, επιχειρησιακή και τεχνική εκπαίδευση.

Σύμφωνα με την Rafael τα συστήματα θα παραδοθούν τα επόμενα χρόνια ενώ εκτιμάται ότι η Γερμανία θα προμηθευτεί επιπλέον Trophy για την προστασία των περισσοτέρων Leopard που διαθέτει. Το σύστημα Trophy APS (Active Protection System) παρέχει δοκιμασμένη ενεργητική προστασία έναντι αντιαρματικών ρουκετών και ΑΤ κατευθυνομένων πυραύλων, εντοπίζοντας παράλληλα την προέλευση των επερχόμενων εχθρικών πυρών δίδοντας στο πλήρωμα τη δυνατότητα να αντιδράσει άμεσα.

Δεν είναι τυχαίο που ο αμερικανικός Στρατός επέλεξε το συγκεκριμένο σύστημα για τα αναβαθμισμένα M1A2 SEPv3 Abrams αποσκοπώντας στην περαιτέρω αύξηση της επιβιωσιμότητάς τους. Ισραηλινές πηγές αναφέρουν περιπτώσεις αναχαίτισης εξελιγμένων αντιαρματικών πυραύλων όπως οι ρωσικοί KORNET-E και 9M113 Konkurs.

Υπενθυμίζεται ότι τα ισραηλινά Merkava Mk4M φέρουν Trophy από το 2020, με το σύστημα να έχει τοποθετηθεί και στα βαρέα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού Namer των IDF. Όπως σημειώνει η Rafael Advanced Defense Systems το σύστημα έχει λειτουργήσει υπό επιχειρησιακές συνθήκες συμπληρώνοντας πάνω από 1.000.000 ώρες –συμπεριλαμβανομένων 5.400 ωρών δοκιμών πεδίου– χωρίς τα εφοδιασμένα με αυτό μέσα να έχουν υποστεί ζημιές ή απώλειες σε πληρώματα και προσωπικό εκτός οχημάτων.

 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν τους συντάκτες τους
κι όχι απαραίτητα τον ιστότοπο. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς γραπτή
έγκριση. Σε αντίθετη περίπτωση θα λαμβάνονται νομικά μέτρα. Ο ιστότοπος
διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων, τα οποία εκφράζουν μόνο το συγγραφέα
τους.

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com