Κίνηση «ματ» από την Κίνα: Αεροεκτοξευόμενος βαλλιστικός πύραυλος εναντίον πλοίων

0
48

Μοιραστείτε το άρθρο

H κινέζικη Αεροπορία έχει μετατρέψει τουλάχιστον κάποια στρατηγικά βομβαρδιστικά H-6 (τοπική έκδοση του Tu-16) για μεταφορά βαλλιστικών πυραύλων εναντίον πλοίων τύπου DF-21.

Για τον σκοπό αυτό έχει καταργηθεί εντελώς η εσωτερική αποθήκη μεταφοράς οπλισμού, και στην θέση της έχει διαμορφωθεί μία θέση μεταφοράς του βαλλιστικού πυραύλου, η οποία είναι ήμιβυθισμένη στην κεντρική γραμμή της ατράκτου.

Με τον τρόπο αυτό, μειώνεται κατά το δυνατόν η οπωσδήποτε μεγάλη οπισθέλκουσα που δημιουργεί ένα τόσο ογκώδες και βαρύ φορτίο όπως ένας βαλλιστικός πύραυλος, και καθίσταται εφικτό να απογειωθεί το αεροσκάφος, να πετάξει με ασφάλεια αλλά και να κάνει άφεση του όπλου.

Το θέμα είναι ότι η επιχειρησιακή ευελιξία του πύραυλου αυξάνεται κάθετα. Τώρα πλέον δεν περιορίζεται σε βάσεις ξηράς ή έστω επί κινητών εκτοξευτών που ωστόσο μπορούν να κινηθούν μόνο το πολύ μέχρι επί της ακτογραμμής της Κίνας, καθιστώντας έτσι την εμβέλειά τους προβλέψιμη.

Το αμερικανικό Ναυτικό υποτίθεται ότι επιδίωξε και δρομολόγησε την προμήθεια νέων ιπτάμενων τάνκερ για τα αεροπλανοφόρα του προκειμένου να εξασφαλίσει ότι τα ναυτικά μαχητικά τους θα μπορούσαν να επιχειρούν με τα ίδια τα αεροπλανοφόρα να βρίσκονται σε αποστάσεις εκτός εμβέλειας των συγκεκριμένων βαλλιστικών πυραύλων.

Αυτό τώρα δεν είναι πλέον εφικτό.

 

Σ’ αυτήν την υποθετική απεικόνιση, παρουσιάζεται το πώς περίπου θα μοιάζει ένα Η-6 με έναν βαλλιστικό πύραυλο DF-21 προσαρτημένο κάτω από την άτρακτο:

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com