Καθελκύστηκε η δεύτερη ισραηλινή κορβέτα Sa’ar 6

0
36

Fig. Andrzej Nitka

Μοιραστείτε το άρθρο

Στις 23 Αυγούστου φαίνεται να συνέβη στο γερμανικό ναυπηγείο German Naval Yards Holdings η τελετή καθέλκυσης της δεύτερης ισραηλινής κορβέτας Sa’ar 6, «INS Oz».

Το συμβόλαιο για τη σχεδίαση και την κατασκευή των 4 κορβετών υπογράφτηκε στις 11 Μαΐου 2015, κατά την επίσκεψη της τότε Γερμανίδας υπουργού Άμυνας Ursula von der Leyen στο Τελ Αβίβ. Το κόστος του συμβολαίου ανέρχεται σε περίπου €430 εκατ., από τα οποία €115 εκατ. χορηγούνται από τη γερμανική κυβέρνηση. Στο ποσό δεν περιλαμβάνονται όμως τα χρήματα που προορίζονται για τα ισραηλινά ηλεκτρονικά και οπλικά συστήματα.

Σύμφωνα με το «Defence24», οι Sa’ar 6 βασίζονται στην κορβέτα MEKO A100, που αποτέλεσε με τη σειρά της πρότυπο για το πολωνικό περιπολικό σκάφος «ORP Slazak». Εντούτοις, οι Ισραηλινοί έχουν προχωρήσει σε πολύ σημαντικές αλλαγές στη σχεδίαση και τα σκάφη θεωρούνται ξεχωριστός τύπος.

Και εγένετο η κορβέτα «INS Μagen»!

Ο κύριος οπλισμός των Sa’ar 6 περιλαμβάνει 1 πυροβόλο των 76mm, 16 πυραύλους κατά πλοίων Harpoon ή Gabriel V, 32 Α/Α πυραύλους Barak 8 και 40 Α/Α πυραύλους του συστήματος C-Dome. Τον εξοπλισμό των σκαφών ολοκληρώνουν 2 πυροβόλα των 25mm και 2 τριπλοί τορπιλοσωλήνες των 324mm.

Η νέα «ΠΤΗΣΗ & Διάστημα» ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2019

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com