Καπάκια βαλβίδων από κάλυκες | Αμυντικά και Στρατιωτικά Θέματα

0
25

Αυτή είναι με διαφορά μία από τις πιο συνηθισμένες κατασκευές με άδειους κάλυκες. Είναι κάτι πολύ εύκολο και απλό που δεν απαιτεί σχεδόν τίποτα από υλικά. Βλέπετε ενδεικτικά το αποτέλεσμα παρακάτω.

Πηγή: SickShooter.com

Ανάλογα με τα καπάκια που θέλετε να κατασκευάσετε ίσως να χρειάζεστε κάλυκες διαμετρήματος 9x19mm, .40 S&W, ή ακόμα μεγαλύτερους. Στο δικό μας παράδειγμα θα κάνουμε καπάκια για βαλβίδες ποδηλάτου και σε αυτή τη περίπτωση οι κάλυκες διαμετρήματος 9x19mm λειτουργούν άψογα.

Πηγή: Pinterest.com

Όταν βρούμε το διαμέτρημα που ταιριάζει ακριβώς στα πλαστικά καπάκια βαλβίδων όπως βλέπετε στη παραπάνω φωτογραφία, τότε είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε. Αρχικά χρησιμοποιούμε ένα πολύ λεπτό γυαλόχαρτο για να γυαλίσουμε την εξωτερική επιφάνεια του κάλυκα ώστε να μην είναι θαμπός. Είναι σημαντικό να καθαρίσουμε και να γυαλίσουμε καλά και το εσωτερικό του για καλύτερη επαφή της κόλλας. Για την εσωτερική πλευρά μία λεπτή λίμα είναι ο πιο πρακτικός τρόπος.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Μετά από αυτό με ένα απλό πιστόλι θερμοκόλλας γεμίζουμε το κάλυκα και σφηνώνουμε μέσα του το πλαστικό καπάκι έτσι ώστε να είναι στην ίδια ευθεία. Εάν θέλετε να τα τοποθετήσετε σε οχήματα όπως αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες, κτλ. είναι καλύτερο να κάνετε χρήση κάποιας σκληρής χρήσης κόλλας εξωτερικού χώρου για μεγαλύτερη αντοχή.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Και κάπως έτσι ολοκληρώσαμε τη κατασκευή μας και μπορούμε να θαυμάσουμε το αποτέλεσμα. Όπως προείπαμε, πάρα πολύ εύκολη και γρήγορη κατασκευή για ανακύκλωση καλύκων που δίνει ένα διαφορετικό χαρακτήρα στο εκάστοτε όχημα (ποδήλατο, μοτοσυκλέτα, αυτοκίνητο, κτλ.).

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Σήμερα μπορεί κανείς να αγοράσει τέτοιες βαλβίδες και έτοιμες προς χρήση, αλλά όπως είδατε και μόνοι σας είναι μία πάρα πολύ γρήγορη κατασκευή που δε κοστίζει σχεδόν τίποτα.

Source link