Κατάρριψη μη επανδρωμένου αεροχήματος «ξένης χώρας» με πύραυλο «MIM-23 Hawk» από το Ιράν

0
40

Μοιραστείτε το άρθρο

Την κατάρριψη drone, το οποίο ανήκε σε ξένη χώρα, επιβεβαίωσε σήμερα το Ιραν. «Το καταρριφθέν μη επανδρωμένο αεροσκάφος ανήκε αναμφίβολα σε μια ξένη χώρα. Τα συντρίμμια του έχουν ανακτηθεί και ερευνώνται», δήλωσε ο κυβερνήτης της νότιας ιρανικής επαρχίας Χουζιστάν, ο Γολαμρεζά Σαριατί, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο IRNA.

Ο αξιωματούχος και ιρανικά μέσα ενημέρωσης δεν διευκρίνισαν αν επρόκειτο για πολιτικό ή στρατιωτικό drone, ούτε από ποια χώρα προήλθε. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αντιδράσεις ούτε από τις ΗΠΑ ούτε από το Ισραήλ.

«Καταρρίφθηκε στον ιρανικό εναέριο χώρο με τον ιρανικής κατασκευής πύραυλο εδάφους-αέρος Μερσάντ του στρατού», ανέφερε το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.

O πύραυλος αυτός είναι ιρανικό αντίγραφο του αμερικανικού MIM-23 Hawk, που βρισκόταν στην κατοχή του Ιράν και πριν την ιρανική επανάσταση του 1979.

Τον Ιούνιο, το Ιράν κατέρριψε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος επιτήρησης των ΗΠΑ, το οποίο σύμφωνα με τους Φρουρούς της Επανάστασης πετούσε πάνω από το νότιο Ιράν. Η Ουάσιγκτον δήλωσε πως το αμερικανικό drone καταρρίφθηκε από το Ιράν στον διεθνή εναέριο χώρο πάνω από το Στενό του Ορμούζ.

Το Ιράν κατέρριψε αμερικανικό MQ-4C Triton στον Περσικό!

 

Πηγή: ΑΠΕ

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com