Κατάσχεση σε εργαστήριο ΑΕΜ στο Ιντλίμπ της Συρίας

0
60

Τη Δευτέρα 1 Ιουλίου του 2019 η ισλαμική παραστρατιωτική οργάνωση παλαιότερα γνωστή ως Αλ-Κάιντα της Συρίας και >πλέον αναφερόμενη ως Χαγιάτ Ταχρίρ αλ-Σαμ ή HTS εντόπισε εργαστήριο κατασκευής ΑΕΜ (Αυτοσχέδιοι Εκρηκτικοί Μηχανισμοί) της ισλαμικής τρομοκρατικής οργάνωσης ΙΚ (Ισλαμικό Κράτος) στη πόλη Ιντλίμπ της Συρίας. Παρακάτω βλέπετε τον στόχο υψηλής αξίας της υπόθεσης, τον κατασκευαστή των ΑΕΜ λεπτά μετά τη σύλληψη του από μέλη της HTS.

Πηγή: Ebaa.news

Ο όγκος των πρώτων υλών που κατασχέθηκε ήταν εντυπωσιακός. Ας δούμε τι ακριβώς βρέθηκε εκεί. Παρακάτω βλέπετε μεγάλο αριθμό από καψύλλια ηλεκτρικής πυροδότησης. Δεν έχουν κάποια ένδειξη και έτσι δε γνωρίζουμε εάν είναι αυτοσχέδια ή τυποποιημένα.

Πηγή: Ebaa.news

Στην επόμενη φωτογραφία βλέπουμε στα αριστερά μεγάλη ποσότητα από πλαστικές συσκευασίες για τους μηχανισμούς πυροδότησης, και το μέλος του HTS κρατάει ένα μαύρο ελαστικό ύφασμα που υποθέτουμε θα χρησιμοποιούνταν για κατασκευή εκρηκτικών ζωνών και γιλέκων.

Πηγή: Ebaa.news

Και παρακάτω βλέπουμε μία εικόνα όλων των κατασχεθέντων υλικών από το εργαστήριο. Είναι αξιοσημείωτο ότι υπάρχει και μία μοτοσυκλέτα στα αριστερά. Η συντριπτική πληοψηφία των κατασκευαστών ΑΕΜ κινούνται από τις διάφορες κρυψώνες και αποθήκες τους με μοτοσυκλέτες στη Μέση Ανατολή. Επίσης, σε αυτή τη φωτογραφία βλέπουμε και το υπόστεγο μέσα στο οποίο ήταν το εργαστήριο, τη γεννήτρια για παροχή ρεύματος, τα βαρέλια και τους σάκους με τις εκρηκτικές ύλες, καθώς και κάποια τυποποιημένα όπλα όπως εκτοξευτές ρουκετών, ρουκέτες, πολυβόλα, κτλ.

Πηγή: Ebaa.news

Σε ένα πιο κοντινό πλάνο παρατηρούμε αρκετούς ΑΕΜ και πυροδοτικούς μηχανισμούς που είναι έτοιμοι προς χρήση. Βλέπουμε ένα ρολό από μπλε χρώματος ακαριαίο πυραγωγό σχοινί, εκρηκτικές ζώνες με μεταλλικά σφαιρίδια ως θραύσματα, καθώς και έτοιμους προς χρήση ασύρματους και χειροκίνητους πυροδοτικούς μηχανισμούς.

Πηγή: Ebaa.news

Στο ακόλουθο πλάνο έχουμε μία καλύτερη εικόνα από τους διάφορους έτοιμους προς χρήση πυροδοτικούς μηχανισμούς, όπως επίσης και τις εκρηκτικές ζώνες με τα θραύσματα μεταλλικών σφαιριδίων στο επάνω μέρος. Δε παρατηρούμε κάτι που να μην έχουμε ξαναδεί σε παλαιότερα άρθρα μας πέραν του πολυβόλου στα δεξιά που φαίνεται να προετοιμάζονταν για παγίδευση ως ΑΕΜ. Αυτή ήταν μία αρκετά διαδεδομένη τακτική της ισλαμικής τρομοκρατικής οργάνωσης ΙΚ τα τελευταία χρόνια, ειδικά από τις περιοχές που έφευγε. Άφηνε οπλισμό παγιδευμένο με εκρηκτικά και εδώ έχουμε πιθανότατα ένα τέτοιο ΑΕΜ.

Πηγή: Ebaa.news

Είναι πάντα πολύ θετικό να βλέπουμε κατασχέσεις υλικών και συλλήψεις ατόμων που σχεδίαζαν να βλάψουν αθώους ανθρώπους. Ειδικά σε αυτή τη περίπτωση, έχουμε ένα σχετικά μεγάλο εργαστήριο κατασκευής ΑΕΜ με μία πολύ φονική αποστολή. Ευτυχώς, πολλοί άνθρωποι σώθηκαν με αυτή τη σύλληψη και τη κατάσχεση.

Source link