Κατευθυνόμενο πυρομαχικό του Carl Gustaf καταστρέφει στόχους στα 1.800 μέτρα

0
15

Μοιραστείτε το άρθρο

Οι Saab και Raytheon έχουν δοκιμάσει τον Σεπτέμβριο στη Σουηδία ένα νέο, κατευθυνόμενο βλήμα για το πυροβόλο άνευ οπισθοδρόμησης Carl Gustaf, που έχει σχεδιαστεί να διπλασιάσει την εμβέλεια του όπλου.

Σύμφωνα με το «Military.com», στις δοκιμές χρησιμοποιήθηκαν τρία βλήματα, που κατέστρεψαν δύο σταθερούς στόχους σε απόσταση 1.400 μέτρων και έναν κινούμενο στόχο στα 1.800 μέτρα. Μελλοντικά, θα ακολουθήσουν δοκιμές σε στόχους που βρίσκονται πέρα από τα 2.000 μέτρα.

Η κοινή προσπάθεια της Saab και της Raytheon ξεκίνησε το 2017 και στοχεύει στην ανάπτυξη και εμπορική προώθηση ενός πυρομαχικού με καθοδήγηση laser, το οποίο θα μπορεί να αντιμετωπίσει στόχους σε απόσταση 2.000 μέτρων. Το πρόγραμμα ενδιαφέρει και τον Αμερικανικό Στρατό, ο οποίος στράφηκε στο Carl Gustaf, όταν διαπίστωσε την αναποτελεσματικότητα του AT4 το 2011 στο Αφγανιστάν.

Ο Αμερικανικός Στρατός έχει εγκρίνει απαίτηση για περισσότερα από 1.100 Carl Gustaf M3E1 το 2017 και το Πεντάγωνο έχει αναθέσει το 2018 ποσό $2,5 εκατ. για την επίδειξη τριών βολών του νέου πυρομαχικού, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί για την άνοιξη. Οι στόχοι θα είναι τοίχος με τριπλή γραμμή τούβλων, ενισχυμένο σκυρόδεμα πάχους 8’’ και ένα θωρακισμένο όχημα.

Η νέα «ΠΤΗΣΗ & Διάστημα» ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2019

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com