Κρίσεις Αρχηγών: Όλοι και όλα κρίνονται ακόμα

0
143

ΚΡΙΣΕΙΣ ΑΡΧΗΓΩΝ

Ο «λευκός καπνός» που περίμεναν όλοι χθές δεν βγήκε για τις κρίσεις των Αρχηγών. Τι λένε οι τελευταίες πληροφορίες για τα σενάρια που εξετάζονται

 

Σε κατάσταση αναμονής βρίσκονταν χθες όλα τα Επιτελεία καθώς μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε η κυβέρνηση αναμένεται να συνεδριάσει το ΚΥΣΕΑ ώστε να προχωρήσει στις τοποθετήσεις Αρχηγών σε ΓΕΕΘΑ και κατ’ επέκταση και στα Επιτελεία.

Αν και οι πρώτες πληροφορίες μιλούσαν για κρίσεις αμέσως μετά την τοποθέτηση του νέου ΥΕΘΑ Ευάγγελου Αποστολάκη, εν τούτοις χθες δεν υπήρξε «λευκός καπνός» με τη σημερινή μέρα να είναι εξίσου σημαντική – αν και υπάρχει ενδεχόμενο τελικά οι κρίσεις να πάνε ακόμα και μετά και την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Η χθεσινή αναμονή όπως είναι φυσικό έφερε και τη σχετική παραφιλολογία με ονόματα και υποθετικά σενάρια να δίνουν και να παίρνουν από τα οποία άλλα να έχουν κάποια βάση και άλλα να αποτελούν απλά ευσεβείς πόθους κάποιων.

Από την σχετική φημολογία πάντως προκύπτει, ότι υπάρχει ιδιαίτερα ισχυρό και σοβαρό ενδεχόμενο ο επόμενος Α/ΓΕΕΘΑ να επιλεγεί από τον Στρατό Ξηράς, χωρίς φυσικά να έχει απομακρυνθεί το ενδεχόμενο να είναι από την Πολεμική Αεροπορία που είναι η επόμενη στην «επετηρίδα».

Οι πληροφορίες πάντως μιλάνε για διαρκείς ζυμώσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη τόσο στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ (ο οποίος μετά την απομάκρυνση του Πάνου Καμμένου έχει την απόλυτη πολιτική ευθύνη της επιλογής) αλλά και από «έξωθεν» παράγοντες.

Ο ΥΕΘΑ Ευ. Αποστολάκης είναι φυσικά αυτός που θα κάνει και την τελική εισήγηση στο ΚΥΣΕΑ, θα ζυγίσει όλα τα δεδομένα κι ως αυτός που έχει την πλέον εμπεριστατωμένη άποψη και εικόνα για όλους του ανώτατους στρατιωτικούς αλλά και τα προσόντα που απαιτούνται για τους Αρχηγούς που θα επιλεγούν.

Αυτό που προκύπτει πάντως από τις τελευταίες πληροφορίες που έρχονται στα δημοσιογραφικά γραφεία είναι ότι εξετάζονται όλα τα σενάρια και το ζήτημα δεν αφορά απλά και μόνο τις διαδικασίες (σειρές, αρχαιότητες κ.α.) αλλά ειδικά στα ποια πρόσωπα θα επιλεγούν.

Οι γεωπολιτικές και άλλες προκλήσεις της χώρας και των ΕΔ το επόμενο διάστημα εκτιμάται ότι θα είναι μεγάλες και αυτό οδηγεί αναπόφευκτα στο να εξετάζονται με μεγάλη σχολαστικότητα όλα τα πιθανά πρόσωπα με τα αντίστοιχα στρατιωτικά προσόντα.

Από επιλογή στο armynow.net δεν αναφερόμαστε, αν και γνωρίζουμε, τα ονόματα που έχουν ακουστεί γιατί έτσι κι αλλιώς αργά ή γρήγορα θα γίνουν οι κρίσεις και οι απορίες όλων θα λυθούν.

Source link