Μέχρι το 2025 τα τρία πρώτα MEA ‘TRITON’ στην Αυστραλία

0
21

Μοιραστείτε το άρθρο

Το πρώτο αυστραλιανό Μη-Επανδρωμένο Αεροσκάφος Μεγάλου-Υψομέτρου-Μακράς Ακτίνας Δράσης (HALE) τύπου Northrop Grumman MQ-4C ‘Triton’ θα παραδοθεί εντός του 2023 και το δεύτερο και τρίτο από τα συνολικά έξι στις αρχές του 2025, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Janes, το κόστος των πρώτων τριών ‘Triton’ και τριών σταθμών ελέγχου, δύο σταθερών και ενός προκεχωρημένου, ανέρχεται σε 333.4 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, με όλο το πακέτο να εντάσσεται σε ένα πρόγραμμα χαμηλού ρυθμού αρχικής παραγωγής ( LRIP ).

Η Αυστραλία αποκτά έξι MQ-4C Triton

Το πρόγραμμα εντάσσεται κανονικά στο πρόγραμμα του Ναυτικού των ΗΠΑ, όπως συμβαίνει συνήθως με παραγγελίες εξωτερικού, πριν τα συστήματα ολοκληρωθούν και παραδοθούν στον ξένο πελάτη. Η αυστραλιανή έκδοση θα είναι έκδοσης IFC-4 που διαφέρει από την προηγούμενη έκδοση IFC-3 στο ότι διαθέτει αυξημένες ικανότητες συλλογής ηλεκτρονικών πληροφοριών (SIGINT).

H Northrop Grumman δήλωσε πως συνεχίζει τις επαφές και διαπραγματεύσεις με την αυστραλιανή πλευρά για να καθοριστούν οι ακριβείς ικανότητες και σύνθεση του εξοπλισμού των Μη-Επανδρωμένων Αεροσκαφών. Αν η Αυστραλία προχωρήσει τώρα στην περαιτέρω παραγγελία 4 ακόμα ΜΕΑ, η εταιρεία προσφέρει την δυνατότητα να αναβαθμιστούν στο επίπεδο LRIP-5, όπως και τα αντίστοιχα του Αμερικανικού Ναυτικού.

Όταν και δώδεκα Global Hawk το χρόνο δεν είναι αρκετά…

Η Αυστραλία είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση 7 ΜΕΑ τύπου ‘Triton’ στην Λευκή Βίβλο της Άμυνας του 2016, υπό το πρόγραμμα Air 7000 Phase 1B, για να συμπληρώσουν το έργο των αεροσκαφών ναυτικής περιπολίας Boeing P-8A ‘Poseidon’ που είχε παραγγείλει η Αυστραλιανή Αεροπορία.

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com