Μαθήματα οικονομίας και διαχείρισης: Παραδίδονται μετά από καθυστέρηση οι αυτοκινούμενοι όλμοι Cobra του Ελβετικού Στρατού, στην RUAG το κόστος καθυστερήσεων

0
45

Μοιραστείτε το άρθρο

Μετά από καθυστέρηση δύο ετών, η ελβετική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αμύνης, Πολιτικής Προστασίας και Αθλητισμού έδωσε τελικά την έγκρισή της για την παράδοση στον Ελβετικό Στρατό των βελτιωμένων αυτοκινουμένων όλμων Mörser 16 των 120mm.

Η υπόθεση εκκρεμούσε τα τελευταία χρόνια, μετά την ανακάλυψη πως οι επιδόσεις των συστημάτων υστερούσαν από τις προδιαγραφές που είχαν τεθεί. Το 2016, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία ανέθεσε παραγγελία ύψους 404 εκατομμυρίων ελβετικών Φράγκων (περί τα 382 εκατομμύρια Ευρώ) στην RUAG για την κατασκευή 32 συστημάτων αυτοματοποιημένων όλμων Mörser 16 επί τροχοφόρων τεθωρακισμένων PIRANHA V.

MEPAC: ο ρομποτικός όλμος του Γαλλικού Στρατού

Το σύστημα βασιζόταν στον όλμο COBRA της ελβετικής εταιρίας που εδράζει τον σωλήνα του εμπροσθογεμούς όλμου των 120 mm σε ειδική βάση, ικανή να απορροφήσει την ένταση της οπισθοδρόμησης των 30 τόνων σε 30 millisecond ενώ διαθέτει και ρομποτικό σύστημα τροφοδοσίας που επιτρέπει την τάξη του συστήματος για βολή εντός 60 δευτερολέπτων και διατηρεί σταθερό ρυθμό χωρίς να κουράζει και να εκθέτει το πλήρωμα εκτός του οχήματος.

Το Ισραήλ χρησιμοποιεί τον όλμο Spear στη Γάζα

Σύστημα υπολογισμού βαλλιστικών δεδομένων επιτρέπουν ακρίβεια πυρός και ταυτόχρονα πολλαπλά πλήγματα επί του στόχου ( Multiple Rounds Simultaneous Impact -MRSI ). Το συνολικό βάρος του συστήματος είναι 1,350 κιλά.

Ωστόσο, οι πρώτες παραδόσεις αναβλήθηκαν, όταν εντοπίστηκαν παρεκλίσεις και προβλήματα κατά τις δοκιμές αποδοχής, που υποχρέωσαν την εταιρία σε διορθωτικές δοκιμές και βελτιώσεις οι οποίες στοίχισαν 10 εκατομμύρια Φράγκα. Οι παραδόσεις, που κανονικά έπρεπε να λάβουν χώρα από το 2018 έως το 2022 αναβλήθηκαν και μόλις τώρα η Ελβετική Κυβέρνηση ενέκρινε την έναρξη των διαδικασιών. Με τη νέα συμφωνία παραλαβής τα 32 οχήματα θα παραδοθούν ως το 2024 και τα επιπλέον έξοδα θα βαρύνουν την εταιρία RUAG και όχι τον Ελβετό φορολογούμενο.

Ολοκλήρωση κύκλου δοκιμών του τουρκικού όλμου Alkar

Πηγή

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com