Μακρόχρονη επένδυση του Αμερικανικού Στρατού σε πυρομαχικά ακριβείας πυροβολικού

0
4

Μοιραστείτε το άρθρο

Με ένα συμβόλαιο αξίας 33 εκατομμυρίων δολαρίων ο Στρατός των ΗΠΑ ανανέωσε την εμπιστοσύνη του στην BAE Systems και το Σύνολο Κατεύθυνσης Ακριβείας Μεγάλου Βεληνεκούς (Long Range Precision Guidance Kit – LR-PGK) για βλήματα πυροβολικού διαμετρήματος 155mm. Το συμβόλαιο προβλέπει παράδοση των συλλογών σε βάθος αρκετών χρόνων και θα επιτρέψει στον Στρατό Ξηράς των ΗΠΑ να εκπέμπει πυρά ακριβείας σε μεγάλες αποστάσεις στο νέο περιβάλλον μάχης πυκνών ηλεκτρομαγνητικών παρεμβολών.

Η BAE Systems θα βασιστεί σε υπάρχουσες και δοκιμασμένες, τεχνολογικά ώριμες λύσεις αναπτύσσοντας συλλογές που θα προσφέρουν μεγαλύτερες επιδόσεις από τις υπάρχουσες συλλογές καθοδήγησης και συγκεκριμένα καλύτερη ικανότητα ελιγμών και αντοχή σε ηλεκτρονικές παρεμβολές.

Νέες φωτογραφίες αποκαλύπτουν το υπερπυροβόλο του Αμερικανικού Στρατού και είναι εκπληκτικό

Το πρόγραμμα αποτελεί κομβικό μέσο του γενικού προγράμματος Πυροβόλων Εκτεταμένου Βεληνεκούς (Extended Range Cannon Artillery – ERCA) του Στρατού των ΗΠΑ που σκοπό έχει να μπορεί να καταφέρει πλήγματα πυροβολικού σε αποστάσεις πολύ μεγαλύτερες από τις σημερινές και κυρίως, πολύ μεγαλύτερες από αυτές που μπορεί να χτυπήσει ο εχθρός.

Η BAE Systems παρουσίασε τον Σεπτέμβριο του 2019 τις ικανότητες του πυρομαχικού LR-PGK στο πεδίο βολής του Στρατού των ΗΠΑ, στη Γιούμα της Αριζόνα. Οι δοκιμές ήταν επιτυχείς και υπό το νέο συμβόλαιο ο φάκελος ικανοτήτων του θα αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο. Στους επόμενους μήνες αναμένεται η παράδοση βελτιωμένων πυρομαχικών για δοκιμές. Η εταιρεία σχεδίασε το LR-PGK επίτηδες με αρθρωτή δομή ώστε να μπορεί εύκολα να προσαρμόζεται στις νέες συνθήκες και να ενσωματώνει νέες τεχνολογίες ενώ διατηρεί το κόστος του χαμηλά.

Το πυροβολικό των ΗΠΑ σε ρόλο αντιβαλλιστικής (!) άμυνας με τη χρήση νέων πυρομαχικών

Η BAE Systems εμπλέκεται στο πρόγραμμα αναβάθμισης του αμερικανικού πυροβολικού εδώ και δεκαετίες, σχεδιάζοντας το αυτοκινούμενο πυροβόλο Μ-109 και την πλήρη σειρά πυρομαχικών του. Έχει αναπτύξει και παλιότερα συλλογές υψηλής ακρίβειας ενώ στο νέο πρόγραμμα ενσωματώνει νέες λειτουργείες που θα επιτρέψουν την εκτόξευση πυρών σε περιβάλλον έντονου ηλεκτρονικού πολέμου, ακόμα και υπό καθεστώς παρεμβολών του συστήματος GPS.

Αμερικανικό πυροβολικό: Όταν το μέγεθος (της κάνης) μετράει…

H συλλογή LR-PGK είναι συμβατή τόσο με τα υπάρχοντα όσο και με μελλοντικά βλήματα πυροβολικού και συγκεκριμένα:
– Συμβατικά βλήματα M795, M1128, XM1113 και M549A1
– Αυτοκινούμενα πυροβόλα M109A6/A7
– Ρυμουλκούμενα πυροβόλα M777A2
– Πυροβόλα εκτεταμένου βεληνεκούς M1299

Δοκιμές του “υπερπυροβόλου” ΧΜ1299 των ΗΠΑ

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com