Μαχαίρι-κάρτα Schmeisser Backup | Αμυντικά και Στρατιωτικά Θέματα

0
255

Αυτό το μαχαίρι-κάρτα είναι από τα πιο γνωστά της αγοράς σήμερα. Η τιμή του είναι πολύ χαμηλή, γύρω στα €10 και κατασκευάζεται από τη Γερμανική εταιρία Schmeisser. Προσωπικά το θεωρούμε μία ενδιαφέρουσα επιλογή, κυρίως ως μαχαίρι διαφυγής γιατί καταλαμβάνει ίδιο χώρο με μία πιστωτική κάρτα και σε μία ώρα ανάγκης μπορεί να μας φανεί χρήσιμο.

Πηγή: GearTester.de

Μιλάμε για ένα μαχαίρι βάρους μόλις 14 γραμμαρίων που διαθέτει μία λεπίδα 65 χιλιοστών κατασκευασμένη από ανοξείδωτο ατσάλι χειρουργικής χρήσης. Ο κορμός του είναι από πολυπροπυλένιο και έρχεται στη συσκευασία που βλέπετε στη συνέχεια.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Το μαχαίρι αυτό παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο SHOT Show του 2016 στο Λας Βέγκας στη πολιτεία της Νεβάδα, και όπως δηλώνει και το όνομα του, «Backup» (εφεδρικό), απευθύνεται σε αυτό ακριβώς. Δηλαδή δεν είναι ένα μαχαίρι που θα αντικαταστήσει οποιοδήποτε μαχαίρι ήδη χρησιμοποιείτε, αλλά μπορείτε με ελάχιστο επιπρόσθετο βάρος και κόστος να το έχετε επάνω σας εάν το πρωτεύον μαχαίρι σας δεν είναι διαθέσιμο. Βλέπετε το εσωτερικό της συσκευασίας του παρακάτω.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Μέσα στη συσκευασία υπάρχει το μαχαίρι και οι οδηγίες χρήσεως του. Σας προτείνουμε να τις μελετήσετε καθώς δεν είναι ένα συνηθισμένο μαχαίρι. Επίσης, είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι το μαχαίρι δεν έρχεται υπερβολικά κοφτερό αλλά μπορεί εύκολα να ακονιστεί καθώς έχει καλής ποιότητας ατσάλι.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του είναι ότι έχει ασφάλεια. Κάτι που δε θα το περιμέναμε. Όπως βλέπετε παρακάτω υπάρχει ένας πολύ απλό διακόπτης ο οποίος εμποδίζει τη λεπίδα από το να αναπτυχθεί. Πρώτα πρέπει να περιστρέψουμε αυτό το διακόπτη και μόνο τότε μπορούμε να αναπτύξουμε τη λεπίδα.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Όταν αναπτύξουμε το μαχαίρι τα διαφορετικά του μέρη κλειδώνουν αναμεταξύ τους και έτσι το μαχαίρι μένει σταθερό. Ωστόσο, είναι ένα λεπτό μαχαίρι με λεπτή λαβή άρα απαιτεί προσεκτική χρήση. Δεν είναι για σκληρές δουλειές.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Οπότε αξίζει να το αγοράσει κανείς; Για τη τιμή του και καθαρά ως ένα εφεδρικό διακριτικό μαχαίρι σε αστικό περιβάλλον, θα λέγαμε «γιατί όχι;». Δεν είναι κάτι απαραίτητο ή υψηλής ποιότητας, αλλά μπορεί να σας βγάλει από μία δύσκολη κατάσταση αν δεν έχετε κάτι άλλο. Άρα αν αναλογιστούμε τη τιμή του με αυτά που προσφέρει δεν είναι κακή επιλογή. Σίγουρα έχει και αυτό τη θέση του στην αγορά.

Source link