Μαχαίρι Gerber Ghoststrike Fixed Blade

0
334

 

Η σειρά μαχαιριών Ghoststrike (χτύπημα φάντασμα) της εταιρίας Gerber έχει σχεδιαστεί με στόχο την αυτοάμυνα. Σήμερα αρκετές αστυνομικές μονάδες έχουν υιοθετήσει το μαχαίρι σταθερής λεπίδας (ή Fixed Blade στα αγγλικά) της σειράς Ghoststrike ως όπλο αυτοάμυνας και δεν είναι τυχαίο. Σε αυτό το άρθρο θα παρουσιάσουμε το μαχαίρι αυτό καθώς και τη προσωπική μας άποψη από τη χρήση του.

Πηγή: OffGridWeb.com
Η σειρά Ghoststrike κυκλοφόρησε το 2014 έπειτα από την ανάγκη για μία σειρά τακτικών μαχαιριών αυτοάμυνας. Αυτό που έκανε όμως τη σειρά να ξεχωρίσει, πέρα από τα πολύ ποιοτικά μαχαίρια σε πολύ προσιτές τιμές, ήταν ότι σχεδιάστηκαν εξ’αρχής με την αυτοάμυνα κατά νου. Έτσι έχουν πολλές μικρές αλλά σπουδαίες λεπτομέρειες που τα κάνουν ιδανικά για αυτή τη χρήση. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε το μαχαίρι σταθερής λεπίδας (Fixed Blade) καθώς το θεωρούμε τη καλύτερη επιλογή τόσο για απλούς πολίτες όσο και για επαγγελματίες του χώρου.

Πηγή: TigerTactic.com
Αντίστοιχα και με το «Gerber Crisis Hook» που είχαμε δει στο παρελθόν, και το μαχαίρι Gerber Ghoststrike Fixed Blade έρχεται σε μία απλή χάρτινη συσκευασία. Όταν ανοίξει κανείς τη συσκευασία αυτή θα βρει μέσα το μαχαίρι με τη θήκη του, το εγχειρίδιο ρύθμισης και χρήσης του, και τα έγγραφα πιστοποίησης και εφ’όρου ζωής εγγύησης που το συνοδεύουν, όπως ακριβώς τα βλέπετε στη παρακάτω φωτογραφία.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο
Το μαχαίρι είναι κατασκευασμένο από ένα ενιαίο κομμάτι από ατσάλι 420HC που έχει υποστεί κεραμική επίστρωση. Η κεραμική επίστρωση το προστατεύει από το διάβρωση αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι εξαφανίζει την αντανάκλαση και το κάνει λιγότερο ορατό. Κάτι πολύ σημαντικό με δεδομένο ότι είναι μαχαίρι αυτοάμυνας.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο
Η λεπίδα έχει μήκος 8.4 εκατοστά και το συνολικό μήκος του μαχαιριού είναι 22 εκατοστά. Χάρη σε αυτό είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό ως όπλο αυτοάμυνας καθώς προσφέρει καλό κράτημα αλλά έχει μία ικανού μήκους λεπίδα για να επιφέρει κάποια βλάβη. Όπως μπορείτε να δείτε και από την επόμενη φωτογραφία, η λεπίδα του είναι αρκετά χοντρή ώστε να μη τίθεται θέμα αντοχής για καταστάσεις αυτοάμυνας.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο
Η λαβή του έχει επίστρωση από καουτσούκ κομμένο με λέιζερ για να έχει ανάγλυφα διαμάντια που θεωρείται από τις καλύτερες μεθόδους για αντιολισθητική λαβή. Επίσης, ένα μεγάλο μέρος από το μέταλλο του μαχαιριού έχει αφαιρεθεί αφήνοντας ένα ισχυρό μηχανικά σκελετό. Αυτό έγινε για να μειωθεί το βάρος του το οποίο μαζί με τη θήκη είναι μόλις 102 γραμμάρια. Πέρα από αυτά είναι εξαιρετικά εργονομική προστατεύοντας το χέρι από γλίστρημα είτε εμπρός είτε πίσω. Μπορείτε να δείτε καλύτερα το πως είναι η λαβή στην επόμενη φωτογραφία.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο
Παρότι η λεπίδα του είναι κοφτερή, ανθεκτική και αρκετά μεγάλη για αυτοάμυνα, αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει περισσότερο είναι η θήκη του. Η θήκη του είναι κατασκευασμένη από ανθεκτικό νάιλον ενισχυμένο με φάιμπεργκλας και έχει δύο σημεία συγκράτησης του μαχαιριού που είναι εντυπωσιακά γερά. Με απλά λόγια, χρειάζεται κάποιος πραγματικά να ασκήσει κάποια δύναμη για να μπορέσει να το αφαιρέσει από τη θήκη του. Βλέπετε τα σημεία ασφάλισης του μαχαιριού μέσα σε κόκκινα πλαίσια παρακάτω, τόσο επάνω στη λεπίδα όσο και στη θήκη.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο
Η θήκη διαθέτει έξι οπές και έρχεται με δύο θηλιές ζώνης και τέσσερις βίδες που ασφαλίζουν τις δύο αυτές θηλιές. Χάρη σε αυτό μπορεί κανείς να το προσαρμόσει είτε οριζόντια, είτε κάθετα απλώς ξεβιδώνοντας τις θηλιές και αλλάζοντας τη θέση τους στο σημείο όπου επιθυμεί ο χειριστής. Φυσικά, χάρη σε αυτό μπορεί να προσαρμόσει και άλλα συστήματα ασφάλισης σε εξοπλισμό. Βλέπετε πως είναι η θήκη όταν έχουμε αφαιρέσει τους θηλιές αυτές.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο
Όπως και τα περισσότερα καλής ποιότητας υλικά της εταιρίας Gerber, έτσι και αυτό κατασκευάζεται στις ΗΠΑ και σήμερα πωλείται για $59 που είναι μία λογική τιμή για αυτά που προσφέρει. Μπορείτε να το δείτε καλύτερα και στο διαφημιστικό βίντεο της εταιρίας παρακάτω.

Το μαχαίρι αυτό ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία της εταιρίας Gerber από τη σειρά Ghoststrike και έτσι σύντομα είδαμε και νέα αξεσουάρ όπως η κρυμμένη θήκη ποδιού που βλέπετε παρακάτω. Αυτή η θήκη πωλείται ξεχωριστά σήμερα.

Πηγή: TigerTactic.com
Κλείνοντας, το θεωρούμε ένα πολύ αξιόλογο μαχαίρι που δε θα σας απογοητεύσει. Είναι μία πολύ ποιοτική κατασκευή, προσφέρεται σε λογική τιμή και πάνω απ’όλα, είναι εξ’αρχής σχεδιασμένο ως μαχαίρι αυτοάμυνας. Ασφαλώς και είναι παραπάνω από ιδανικό για μαχαίρι γενικής χρήσης αλλά σχεδιάστηκε με την αυτοάμυνα κατά νου και έτσι εκεί είναι που κάνει τη διαφορά. Εάν ψάχνετε ένα μαχαίρι αυτοάμυνας τότε αξίζει να το δοκιμάσετε και ίσως να καλύπτει τις ανάγκες σας.

Πηγή: Amazon.com

Source link