Μαχαίρι Maserin Mignon | Αμυντικά και Στρατιωτικά Θέματα

0
82

 

Η Ιταλική εταιρία Maserin εξοπλίζει τις Ειδικές Δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας της Ιταλίας με μαχαίρια εδώ και δεκαετίες. Μία παράδοση σε κάποιες από τις Ειδικές Δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ιταλίας είναι να δίνουν ως δώρο ένα χειροποίητο μαχαίρι Mignon (Μινιατούρα) της εταιρίας αυτής σε διάφορες περιστάσεις.

Πηγή: Maserin.com

Πηγή: Maserin.com
Παρότι έχει συνολικό μήκος μόλις τέσσερα εκατοστά με τη λεπίδα του ανοιγμένη, το Maserin Mignon 707/F είναι ένα μικρό έργο τέχνης. Βλέπετε το κουτάκι του δίπλα από έναν αναπτήρα κανονικού μεγέθους για να αντιληφθείτε καλύτερα τις διαστάσεις του στην επόμενη φωτογραφία.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Πηγή: Προσωπικό αρχείο
Αρκετοί συλλέγουν όλα τα μοντέλα της σειράς Mignon καθώς είναι χειροποίητα και κατασκευάζονται σε μικρό σχετικά αριθμό. Ωστόσο, ιστορικά είναι πιο γνωστά από τη παράδοση που έχουν στις Ιταλικές Ειδικές Δυνάμεις ως αναμνηστικό. Όταν ανοίξουμε το κουτάκι βλέπουμε το μικροσκοπικό χειροποίητο σουγιά που έρχεται από το Μανιάγκο της Ιταλίας, τη πόλη με τις πιο γνωστές εταιρίες κατασκευής μαχαιριών της Ιταλίας.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Πηγή: Προσωπικό αρχείο
Το χειροποίητο αυτό συλλεκτικό μαχαίρι μινιατούρα είναι ακονισμένο και σχετικά κοφτερό αλλά έχει και χαραγμένο το όνομα της εταιρίας και τη χώρα προέλευσης στη βάση του. Το βλέπετε σε μία πολύ κοντινή φωτογραφία καλύτερα στη συνέχεια.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Πηγή: Προσωπικό αρχείο
Με τις σημερινές αυτοματοποιήσεις των εργοστασίων κατασκευής μαχαιριών αυτό δε θα πρέπει να εντυπωσιάζει αλλά αν σκεφτούμε ότι είναι χειροποίητο, τότε όλα αλλάζουν. Είναι ένα μοναδικό αντικείμενο που παρότι απλό εμπεριέχει πολύ προσωπική εργασία και μεταφέρει και μία μεγάλη ιστορία. Βλέπετε το μέγεθος του δίπλα σε έναν αναπτήρα κανονικού μεγέθους εδώ.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Πηγή: Προσωπικό αρχείο
Όλα τα σχέδια αυτής της σειράς είναι από τον ίδιο τον Coltellerie Maserin και γι’αυτό δεν υπάρχει και μεγάλη ποικιλία. Το βάρος του συγκεκριμένου είναι 2 γραμμάρια και το υλικό κατασκευής του είναι ατσάλι 420HC. Όσον αφορά το κόστος του, ανάλογα με το πόσο συλλεκτικό είναι ένα μοντέλο κινείται από €30 μέχρι και πολύ μεγάλα ποσά. Από την επόμενη φωτογραφία μπορείτε να αντιληφθείτε σε τι επίπεδο φτάνουν κάποιοι από τους συλλέκτες τους.

Πηγή: MaserinUSA.com

Πηγή: MaserinUSA.com
Σε αυτή τη σελίδα ασχολούμαστε κατά κανόνα με τα πρακτικά αντικείμενα περισσότερο από τα συλλεκτικά αλλά υπάρχουν κάποια πολύ αξιόλογα αντικείμενα που δεν είναι πολύ γνωστά στην Ελληνική αγορά και έχουν μεγάλη ιστορική και συλλεκτική αξία. Η σειρά Mignon της θρυλικής Maserin είναι σίγουρα μέσα σε αυτά.

Πηγή: Maserin.com

Πηγή: Maserin.com

Source link