Μεγα-συμβόλαιο 3.4 δις για ρουκέτες Hydra από το Πεντάγωνο

0
1

A U.S. Army AH-64E Apache helicopter assigned to 16th Combat Aviation Brigade, 7th Infantry Division fires a Hydra 70 rocket during a combined arms live-fire exercise at Joint Base Lewis-McChord, Wash., April 5. The CALFEX brought together aircraft from 16th CAB and Strykers and Soldiers from 2nd Stryker Brigade Combat Team, 2nd Infantry Division to exercise coordinated attacks.

Μοιραστείτε το άρθρο

Η εταιρία General Dynamics Ordnance and Tactical Systems, θυγατρική της General Dynamics, ανέλαβε συμβόλαιο από τον Στρατό των ΗΠΑ για την παραγωγή και υποστήριξη ρουκετών Hydra-70 αξίας 3.4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η είδηση μεταδόθηκε την περασμένη Παρασκευή από τον ιστότοπο του αμερικανικού υπουργείου Αμύνης και η διαδικασία αξιολόγησης των προσφορών του διαγωνισμού εξελίχθηκε αποκλειστικά μέσω του διαδικτύου.

Τροποποίηση συμβολαίου ρουκετών Hydra για πέντε χώρες

Η επιλογή των κέντρων παραγωγής και η κατανομή του εργασιακού φόρτου θα αναλυθούν σε κατοπινές συμφωνίες μεταξύ του υπουργείου Αμύνης και της εταιρίας με την ολοκλήρωση των διαδικασιών παραγωγής να υπολογίζεται για τις 30 Σεπτεμβρίου 2026.

Οι ρουκέτες Hydra 70 των 2.75 in (70 mm) είναι πυρομαχικά που χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο σε ρόλο αέρος-εδάφους. Αν και η αρχική τους έκδοση είναι μη-κατευθυνόμενη, τα τελευταία χρόνια έχουν εμφανιστεί εκδόσεις εξοπλισμένες με συστήματα κατεύθυνσης σημείου και ποικιλία πολεμικών κεφαλών.

$30.000 vs $100.000

Η χρήση τους από τον Στρατό των ΗΠΑ του δίνει την ικανότητα ενός ισχυρού και οικονομικά προσιτού όπλου περιοχής για καταστροφές στόχων μικρής σημασίας και χαμηλού επιπέδου προστασίας.

Σύμφωνα με την General Dynamics Ordance and Tactical Systems η ρουκέτα προσφέρεται σε τρία διακριτά μέρη: τον κινητήρα MK66 MOD 4, μια από τις εννέα κεφαλές που προσφέρονται και το σχετικό με την αποστολή επικρουστήρα. Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει έναν συνδυασμό των παραπάνω για να έχει πυρομαχικά κατάλληλα για την εμπλοκή και καταστροφή στόχων αυξάνοντας την ακρίβεια, την αδράνεια της έκρηξης και τον τρόπο εμπλοκής του επιτυγχάνοντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την αποστολή του.

Οι ρουκέτες Hydra 70 βάλλονται από μια σειρά 19 διαφορετικών δορέων, συλλογών ή καλάθων που αναρτώνται σε αεροσκάφη σταθερών ή κινουμένων πτερύγων, μεταξύ τους ελικόπτερα Apache, Cobra ή F-16.

Οι ρουκέτες Hydra 70 είναι τυπικός εξοπλισμός των ελικοπτέρων OH-58D(R) Kiowa Warrior και AH-64D Apache Longbow του Στρατού, καθώς και τα UH-1 Huey και AH-1 Cobra του Σώματος Πεζοναυτών.

Κατευθυνόμενες ρουκέτες APKWS II για Νιγηρία & Ολλανδία, “έλεγχος τιμών”

Πηγή

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com