ΜΕΡΥΠ: Τα θεμέλια πάνω στα οποία χτίζεται ο Στρατός Ξηράς

0
127

Ένα εντυπωσιακό βίντεο με τις πολύ σημαντικές δραστηριότητες της Μεραρχίας Υποστήριξης (ΜΕΡΥΠ) που κοινοποίησε σήμερα το ΓΕΣ.

 

 

Ένα βίντεο με τις δραστηριότητες της Μεραρχίας Υποστήριξης (ΜΕΡΥΠ) κοινοποίησε σήμερα το ΓΕΣ. Ένα βίντεο με τις δραστηριότητες, του σημαντικού αυτού Σχηματισμού του Στρατού Ξηράς, που αποστολή του είναι η υποστήριξη και ο ανεφοδιασμός της πρώτης γραμμής.

Η ΜΕΡΥΠ με σύνθημα «Προβλέπουμε το μέλλον επιχειρούμε το παρόν», εφοδιάζει τη γραμμή πυρός, αντιμετωπίζει τις προκλήσεις δίνοντας αποτελεσματικές λύσεις, παρέχει πλήρη τεχνική υποστήριξη, υποστηρίζει το πεδίο της μάχης, διατηρεί την ιστορική μνήμη με πάθος για τις επόμενες γενιές.

Έμβλημα της ΜΕΡΥΠ

Το έμβλημα της ΜΕΡΥΠ συνθέτουν:

– η σπαρτιατική ΑΣΠΙΔΑ πάνω στην οποία προσπίπτουν 2 κεραυνοί και

– μέρος της φράσης «ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙΟΙ ΚΑΤΑ ΜΕΝ EΝΑ ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ ΟΥΔΑΜΩΝ ΕΙΣΙ ΚΑΚΙΟΝΕΣ ΑΝΔΡΩΝ, ΑΛΕΕΣ ΔΕ ΑΡΙΣΤΟΙ ΑΝΔΡΩΝ ΑΠΑΝΤΩΝ», από την ΙΣΤΟΡΙΑ του ΗΡΟΔΟΤΟΥ [βιβλίο «Ζ», (ΠΟΛΥΜΝΕΙΑ)], που αποδιδόμενη στην νεοελληνική σημαίνει ότι: «Οι Σπαρτιάτες όταν μάχονται ένας προς έναν, δεν είναι κατώτεροι από κανέναν, όταν όμως είναι ενωμένοι, τότε είναι ΑΝΩΤΕΡΟΙ από όλους».

Το έμβλημα συμβολίζει, το αρραγές τείχος που σχηματίζεται από την ενότητα και την ομοψυχία, το οποίο αποκρούει οποιαδήποτε επίθεση.

 

Source link