Μετά τα BAL, τώρα εγκατάσταση και αντιαεροπορικών Tor-M2DT δίπλα στη Νορβηγία

0
37

Μοιραστείτε το άρθρο

Η Ρωσία διέθεσε για επιχειρησιακή ανάπτυξη αντιαεροπορικά συστήματα “Tor-M2DT” στην περιοχή της Αρκτικής. Συγκεκριμένα, τα συστήματα αφορούν μια ξεχωριστή μηχανοκίνητη ταξιαρχία του Βόρειου Στόλου που ανέλαβε καθήκοντα στην περιοχή του Μουρμάνσκ.

Η Ρωσία εγκατέστησε επάκτια πυραυλικά συστήματα BAL «κάτω από τη μύτη» της Νορβηγίας

Η νέα αυτή έκδοση του συγκεκριμένου αυτοκινούμενου αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος εισήλθε σε υπηρεσία δοκιμαστικά τον Αύγουστο. Για τρεις μήνες, οι στρατιωτικοί επεξεργάστηκαν δράσεις για τον έλεγχο του εναέριου χώρου και των εγκαταστάσεων αεράμυνας.

Το σύστημα άρχισε πέρυσι να υπηρετεί με τις επίγειες και τις παράκτιες δυνάμεις του Βόρειου Στόλου. Το προσωπικό του τμήματος εναέριας άμυνας, εξοπλισμένο με νέα συστήματα, πέρασε ένα πλήρες εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε κέντρο εκπαίδευσης και πραγματοποίησε την πρώτη άσκηση πιστοποίησης με πραγματικά πυρά σε στρατιωτικό εκπαιδευτικό κέντρο στην περιοχή Αστραχάν.

Τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, πραγματοποιήθηκε η πρώτη δοκιμαστική εκτόξευση του συστήματος Tor-M2DT στην Αρκτική στο αρχιπέλαγος Novaya Zemlya.

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com