Μετά τη Fincantieri ο κορωνοϊός χτυπά και τη Leonardo – αναστέλλονται παραδόσεις ελικοπτέρων

0
28

Μοιραστείτε το άρθρο

Η Leonardo δεν είναι σήμερα σε θέση να παραδώσει ελικόπτερα που κατασκευάστηκαν στο εργοστάσιό της στο Vergiate στη βόρεια Ιταλία, ως αποτέλεσμα των ταξιδιωτικών περιορισμών που επιβλήθηκαν λόγω της επιδημίας κορωνοϊού.

Ο κορωνοϊός πλήττει το πρόγραμμα των φρεγατών FREMM, αναστέλλει τις εργασίες η Fincantieri

Αυτό σημαίνει ότι οι πιλότοι των πελατών δεν είναι σε θέση να παραλάβουν τα ολοκληρωμένα ελικόπτερα σύμφωνα με δηλώσεις του διευθύνοντος σύμβουλου Alessandro Profumo: «Είναι σαφές ότι αυτή τη στιγμή η αποδοχή των ελικοπτέρων δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί επειδή τα πληρώματα των πελατών μας δεν μπορούν να πετάξουν».

Προσθέτει δε ότι η εταιρεία δεν μπορεί να προβλέψει πότε θα μπορέσουν να επαναληφθούν οι παραδόσεις, ούτε εάν θα απαιτηθεί επιβράδυνση ή αναστολή της παραγωγής, λόγω της αβεβαιότητας σχετικά με το πόσο θα παραμείνει η καραντίνα λόγω του κοροναϊού.

Η Leonardo Helicopters κατασκευάζει την πλειοψηφία των προϊόντων της στο Vergiate, παρόλο που διαθέτει επιπλέον τελική ικανότητα συναρμολόγησης και στη Φιλαδέλφεια των Ηνωμένων Πολιτειών σε εκεί θυγατρική της εταιρεία.

Ο Profumo αναφέρει ότι περίπου 8.000 υπάλληλοι εργάζονται από το σπίτι, ενώ η εταιρεία λαμβάνει πρόσθετες προφυλάξεις στα διάφορα εργοστάσια παραγωγής της σε ολόκληρη την Ιταλία.

Ωστόσο, δεν υπήρξε καμία αναστολή των δραστηριοτήτων σε κανένα σημείο, συμπεριλαμβανομένης της εγκατάστασης τελικής συναρμολόγησης και ελέγχου για το Lockheed Martin F-35 στο Cameri κοντά στο Τορίνο ή το εργοστάσιό του στο Grottaglie στη νότια Ιταλία, το οποίο παράγει μεγάλα τμήματα για το Boeing 787.

Επιπλέον, δεν υπήρξε καμία αναστάτωση στην αλυσίδα εφοδιασμού της Leonardo, λέει ο Profumo, αν και προβαίνει σε προσεκτική διαχείριση του υπάρχοντος αποθέματος.

Ωστόσο, ο Profumo αναφέρει ότι οι εμπορικές προωθητικές εκστρατείες έχουν πληγεί από ταξιδιωτικούς περιορισμούς, παρόλο που διαπιστώνει ότι είναι δύσκολο σε αυτό το στάδιο να προβλεφθούν οι επιπτώσεις κατά τη διάρκεια του έτους.

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com