Μεταχειρισμένα “αθόρυβα” σουηδικά υποβρύχια AIP για την Πολωνία;

0
54

Μοιραστείτε το άρθρο

Η Πολωνία φέρεται να σχεδιάζει την απόκτηση των δύο υποβρυχίων κλάσης Södermanland από τη Σουηδία σαν μέρος των προσπαθειών για την αντικατάσταση των γερασμένων υποβρυχίων κλάσης Kobben.

Όπως τονίζει το «Defense News», το ζήτημα ήταν πιθανώς στην ατζέντα της πρόσφατης επίσκεψης του Πολωνού αναπληρωτή υπουργού άμυνας Pawel Wozny στη Στοκχόλμη και η προμήθεια θα μπορούσε να είναι σχετική με τα σχέδια του Σουηδικού Ναυτικού να αντικαταστήσει τα Södermanland με τα νέα υποβρύχια κλάσης Blekinge που έχει αναπτύξει η Saab Kockums.

Σύμφωνα με το πολωνικό «Defence24», το ενδιαφέρον της Πολωνίας για δύο από τα τέσσερα υποβρύχια Type 209/1400 της Βραζιλίας δεν ήταν αληθινό, ενώ το ίδιο ισχύει και για τα δύο υποβρύχια Archer της Σιγκαπούρης. Με βάση το πολωνικό ΜΜΕ, είναι πιθανό τα Archer να καταλήξουν στη Σουηδία και να χρησιμοποιούνται από το Σουηδικό Ναυτικό ώσπου να τελειώσει το πρόγραμμα αναβάθμισης των υποβρυχίων Gotland…

Τα δύο Södermanland εισήλθαν σε υπηρεσία το 1989 και διαθέτουν σύστημα AIP που επιτρέπει την παραμονή τους στον βυθό για μέχρι 45 ημέρες. Διαθέτουν επίσης “αθόρυβες” μηχανές τύπου Sterling. Το προηγούμενο έτος η Πολωνία δέχθηκε προσφορές για τρία νέα υποβρύχια από τις Naval Group (Scorpene), TKMS (Type 212CD) και Saab Kockums (A26). Ωστόσο, η πιθανή μεταβίβαση των Södermanland αναμένεται να «παγώσει» το συγκεκριμένο πρόγραμμα για αρκετά χρόνια.

Γνωρίστε το νέο υπερσύγχρονο σουηδικό υποβρύχιο A-26

Η νέα «ΠΤΗΣΗ & Διάστημα» ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2019

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com