Με νέα αλεξίσφαιρα εξοπλίστηκε η αλβανική αντιτρομοκρατική μονάδα RENEA

0
68

Με προηγμένο εξοπλισμό ατομικής θωράκισης, εφοδίασε το προσωπικό της η αντιτρομοκρατική μονάδα RENEA της αλβανικής Αστυνομίας.

Ειδικότερα η συγκεκριμένη μονάδα έγινε αποδέκτης αλεξίσφαιρων γιλέκων της εταιρείας EnGarde για το προσωπικό της. Πρόκειται για μια εταιρεία η οποία εξειδικεύεται στην κατασκευή ατομικής θωράκισης και αλεξίσφαιρων γιλέκων και η οποία αποτελεί προμηθευτή αρκετών αντίστοιχων μονάδων ανά τον κόσμο.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας, η προμήθεια αυτή ήταν η τρίτη κατά σειρά που έγινε από την RENEA ενώ η επιλογή βασίσθηκε στην ποιότητα και τα προηγμένα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά που εξασφαλίζουν μέγιστο βαθμό αντιβαλλιστικής προστασίας σε προσωπικό που εμπλέκεται σε καθήκοντα πρώτης γραμμής.

Τα συγκεκριμένα γιλέκα σχεδιάζονται, όπως αναφέρει η εταιρεία, με γνώμονα την προστασία του φέροντος από βολίδες φορητών όπλων καθώς και θραύσματα υψηλής ταχύτητας από εκρήξεις χειροβομβίδων.

Η RENEA, η οποία μεταφράζεται ως “Ένοπλο Τμήμα Εξουδετέρωσης”, συγκροτήθηκε το 1990 με στόχο την ανταπόκριση στην αυξανόμενη εγκληματικότητα που βίωσε η χώρα μετά την πτώση του κομμουνισμού. Σήμερα, πρωταρχική αποστολή είναι η διάσωση ομήρων, η αντιτρομοκρατία και η αντιμετώπιση βίαιων εγκλημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη μονάδα είναι υπεύθυνη για το θάνατο του 35χρονου ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα τo 2018, κατόπιν αιτήματος για βοήθεια Αλβανών αστυνομικών του Αργυροκάστρου, οι οποίοι προηγουμένως προκάλεσαν με θράσος -για μια ακόμη φορά- τους κατοίκους στα χωριά της Ελληνικής μειονότητας, ανήμερα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

RENEA: Η διεφθαρμένη μονάδα της Αλβανικής Αστυνομίας που σκότωσε τον Κωνσταντίνο Κατσίφα

Τέλος η μονάδα αυτή έχει φήμη και για διασυνδέσεις με τον αλβανικό υπόκοσμο, ενώ υπάρχουν αρκετά περιστατικά διεφθαρμένων στελεχών, τόσο χαμηλόβαθμων όσο και σε επίπεδο διοικητών.

Ο σημερινός αριθμός στελεχών που επανδρώνει την μονάδα είναι απόρρητος αλλά πιστεύεται ότι προσεγγίζει τα 200 άτομα τα οποία έχουν στρατιωτική δομή και ιεραρχία.

Source link