Μπορεί κάποιος να μεταφέρει γνώσεις από airsoft σε πραγματικά όπλα;

0
36

Τη Παρασκευή 9 Αυγούστου του 2019 η Αμερικανική εταιρία T.REX ARMS έκανε κάτι που θα δώσει μια και για πάντα απάντηση σε αυτό το ερώτημα. Έφερε στις ΗΠΑ έναν αναγνωρισμένο διεθνώς χειριστή όπλων airsoft, ο οποίος δεν έχει πιάσει ποτέ στη ζωή του πυροβόλο όπλο, αλλά περνάει ώρες ημερησίως ασκούμενος στο χειρισμό όπλων, και μαζί δοκίμασαν τις ικανότητες του σε πραγματικά πυροβόλα όπλα. Ασφαλώς, μιλάμε για τον Ιάπωνα Λι-κιού που ασχολείται σοβαρά με καθημερινή εξάσκηση με airsoft εδώ και τρία χρόνια, ενώ γνωστές εταιρίες όπως η Redwolf Airsoft είναι χορηγοί του. Ας δούμε τι έγινε.

Πηγή: SG-Fashion-Snap.com

Στο τέλος του άρθρου μας μπορείτε να δείτε ολόκληρο το βίντεο διάρκειας 30 λεπτών από όλη τη δραστηριότητα στο σκοπευτήριο. Ωστόσο, αυτό που ήταν αμέσως ξεκάθαρο ήταν ότι οι ώρες που είχε επενδύσει στην εξάσκηση με airsoft ο Λι-κιού τον έκαναν εντυπωσιακά καλό σε θεμελιώδεις χειρισμούς όπως αλλαγές γεμιστήρα, ασφαλής χειρισμός, επίλυση εμπλοκών, τράβηγμα, στάση βολής, μετάπτωση σε πιστόλι, βολές εν κινήσει, κτλ.

Πηγή: Instagram.com/liku_tactical

Εκεί που υστερούσε όμως ξεκάθαρα ήταν στη σωστή/γερή λαβή, ειδικά σε πιστόλι, στον έλεγχο της ανάκρουσης και στη διαχείριση της σκανδάλης. Ωστόσο, λόγω του ότι ήδη είχε τόσο καλές βάσεις στα υπόλοιπα. Μέσα σε μερικές δεκάδες βολές υπό τη καθοδήγηση του εκπαιδευτή της T.REX ARMS, ο Λι-κιού διόρθωσε αυτά τα λάθη και πλέον θα λέγαμε ότι θα μπορούσε εύκολα να ανταγωνιστεί επαγγελματίες αθλητές σκοποβολής.

Πηγή: Pinterest.com

Άρα, ποια είναι η απάντηση στο ερώτημα του τίτλου του άρθρου μας; Χωρίς αμφιβολία, εάν μάθει κανείς σωστά χειρισμούς όπλων σε airsoft και αφιερώσει ώρες καθημερινής εξάσκησης σε αυτές με προσοχή στη σωστή εκτέλεση τους, μπορεί να μεταφέρει τις γνώσεις αυτές σε πυροβόλα όπλα, και με λίγη εξάσκηση με πραγματικά πυρά να βελτιώσει και τα αντικείμενα που είναι αδύνατο να μάθει μέσω airsoft όπως ο έλεγχος ανάκρουσης, διαχείριση σκανδάλης, και σωστή λαβή. Πιστεύουμε πως με αυτό είναι πλέον ξεκάθαρο ότι τα όπλα τύπου airsoft μπορούν να αποτελέσουν ένα σημαντικό εργαλείο εξάσκησης και εκπαίδευσης για κάθε χειριστή όπλων ώστε να εξασκείται παντού και πάντα, με ελάχιστα έξοδα σε πυρομαχικά και φθορές, και με μεγαλύτερη ασφάλεια. Σαφώς χρειάζεται και περιστασιακή εξάσκηση με πυροβόλα όπλα για κάποια ζητήματα όπως αυτά που αναφέραμε, αλλά και τα δύο μαζί μπορούν να βοηθήσουν πολύ κάθε χειριστή όπλων να γίνει αποτελεσματικότερος πιο εύκολα και πιο οικονομικά. Εξαιρετική ιδέα από την εταιρία T.REX ARMS και μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ.

Source link