Μόνο υπαξιωματικοί Πεζοναύτες μπορούν να κατέχουν καφέ ή μαύρη ζώνη στις πολεμικές τέχνες – Commandos.gr

0
38

Το Σώμα Πεζοναυτών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) αποφάσισε ότι το προσωπικό του δεν μπορεί να διαχειριστεί τη δύναμη που αποκτάει όταν κατέχει καφέ ή μαύρη ζώνη στις πολεμικές τέχνες εκτός αν αυτοί είναι υπαξιωματικοί.

Τον περασμένο μήνα το Σώμα Πεζοναυτών του Στρατού των ΗΠΑ επικαιροποίησε τη διαταγή που αφορά το πρόγραμμα πολεμικών τεχνών, στην οποία πρόσθεσε την προϋπόθεση του βαθμού και για τις δύο ζώνες αρχής γενομένης από την 1η Οκτωβρίου. Σύμφωνα με την νέα διαταγή οι Πεζοναύτες πρέπει να είναι Δεκανείς ώστε να κατέχουν καφέ ζώνη ή Λοχίες για να κατέχουν μαύρη ζώνη. Στο παρελθόν, οι Πεζοναύτες μπορούσαν να είναι κάτοχοι οποιασδήποτε ζώνης, ασχέτως βαθμού, αρκεί να είχαν ολοκληρώσει την εκπαίδευση και να πληρούσαν όλες τις προϋποθέσεις.

Τα σχόλια στον λογαριασμό της 1ης Μεραρχίας Πεζοναυτών στο instagram δεν είναι τόσο ενθουσιώδη. Ορισμένοι υποθέτουν πως αυτό είναι απλώς ένα κόλπο για να παραμείνουν οι Πεζοναύτες στα καθημερινά καθήκοντα τους, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι όλο αυτό γίνεται από το επιτελείο των υπαξιωματικών που ζηλεύουν τους υποδεκανείς που μοιάζουν σαν νίντζα.

Ωστόσο, το Σώμα Πεζοναυτών λέει ότι αυτό γίνεται ώστε το πρόγραμμα πολεμικών τεχνών να επιστρέψει πίσω στις ρίζες του όχι μόνο στις σωματικές ικανότητες, άλλα επίσης και στην ανάπτυξη του χαρακτήρα και την ψυχική ακεραιότητα, κατ’ ουσίαν, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου, το Σώμα Πεζοναυτών θέλει οι Πεζοναύτες με τις μεγάλες ζώνες να μπορούν να εκτελούν όχι μόνο λαβές σε αντιπάλους άλλα επίσης να μπορούν να διοικούν τους άλλους Πεζοναύτες και να διαθέτουν την ευθύνη που προέρχεται από την γνώση πως να βγάλεις τα μάτια του πυγμάχου Τζόν Σμίθ μέσα στο μπαρ της γειτονιάς.

“Η προαγωγή ζώνης σε κάποιες περιπτώσεις είχε να κάνει με την ορθή εκτέλεση της σωματικής πειθαρχίας, αλλά δεν απαιτεί αυθεντία ή κάποια αποδεδειγμένη ικανότητα στα προσόντα πνεύματος και χαρακτήρα”, ανακοίνωσε με δελτίο τύπου ο υπολοχαγός Σάμιουελ Στέφενσον, ο εκπρόσωπος τύπου της Διοίκησης Επιχειρησιακής Εξέλιξης Σώματος Πεζοναυτών, στο Task&Purpose, τονίζοντας ότι η ανατροφοδότηση από τον Στόλο ήταν ότι οι περισσότερες μονάδες εστίαζαν αποκλειστικά στις σωματικές ικανότητες.

“Ο ευκολότερος τρόπος είναι δούμε τις απαιτούμενες δεσμεύσεις στην εκπαιδευτική ύλη της καφέ ζώνης η οποία περιλαμβάνει τεχνικές προετοιμασίας για το πρόγραμμα της μαύρης ζώνης, το οποίο περιλαμβάνει εκπαίδευση προσανατολισμένη σε διαφορετικές τεχνικές καθοδήγησης και ηγεσίας,” δήλωσε. Αυτά τα τμήματα ηγεσίας και καθοδήγησης αποτελούν επίσης κομμάτι του εκπαιδευτικού προγράμματος, πρόσθεσε ο Στέφενσον, που είναι περισσότερο προσαρμοσμένα στους βαθμούς των υπαξιωματικών.

Εξακολουθούν να υπάρχουν αρκετοί οπλίτες Πεζοναύτες που διαθέτουν ήδη αυτές τις μεγάλες ζώνες. Ευτυχώς, αυτές θα αποτελέσουν ιστορικά δικαιώματα και οι Πεζοναύτες θα διατηρήσουν τις ζώνες που κατέχουν. Όλοι οι υπόλοιποι, σύμφωνα με την διαταγή, μπορούν να εκπαιδευτούν στο πρόγραμμα της καφέ και της μαύρης ζώνης, αλλά δεν θα μπορέσουν να δώσουν εξετάσεις εκτός αν κατέχουν τον “προβλεπόμενο βαθμό”, δήλωσε ο Στέφενσον.

Παρά την αντίληψη οτι οι ζώνες πολεμικών τεχνών είναι ένα κριτήριο για την προαγωγή των Στρατιωτών Πεζοναυτών, η εκπρόσωπος τύπου της Διοίκησης Προσωπικού επιβεβαίωσε οτι αυτό δεν ευσταθεί. Όπως επισημάνει ένας ιστότοπος του Σώματος Πεζοναυτών η σύνθετη βαθμολογία ενός Υποδεκανέα βασίζεται κυρίως στις δοκιμασίες των σωματικών ικανοτήτων του, τις δοκιμασίες μάχης και τις βαθμολογίες στις βολές τυφεκίου ώστε να κριθεί αν είναι έτοιμος για τον επόμενο βαθμό.

Απόδοση/Μετάφραση απο το taskandpurpose.com για την Commandos.gr.

Σχετικά άρθρα

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της “Commandos.grς” και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Source link