Νέας γενιάς αποβατικές άκατοι (ΑΒΑΚ) για τον αμερικανικό Στρατό

0
64

Μοιραστείτε το άρθρο

Η αμερικανική ναυπηγική εταιρεία Vigor ξεκίνησε τις κατασκευαστικές εργασίες για την πρώτη κλάση αποβατικών σκαφών (ΑΒΑΚ) επόμενης γενιάς του αμερικανικού Στρατού με τελετή τοποθέτησης τροπίδας στο πρώτο από αυτά.

Θα φέρει την ονομασία Σκάφος Υποστήριξης Ελιγμών (Ελαφρύ) ή MSV (L), το σκάφος θα προσφέρει τεράστια βελτίωση στις δυνατότητες σε σύγκριση με τα σκάφη Mike (LCM-8) που αντικαθιστά.

Η Vigor άρχισε να εργάζεται για το νέο πρόγραμμα, αφού υπέγραψε τον Οκτώβριο του 2017 σύμβαση ύψους σχεδόν ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων για την ναυπήγηση. του στόλου MSV (L).

Μόλις ολοκληρωθεί η κατασκευή του σκάφους που έχει ήδη λάβει την ονομασία SSG Elroy F. Wells και αφού πραγματοποιήθηκαν δοκιμές και βελτιώσεις, το πρόγραμμα προβλέπει τη ναυπήγηση τεσσάρων σκαφών σε πρώτη φάση κι έπειτα τη ναυπήγηση ακόμα 32 σκαφών στη φάση της παραγωγής πλήρους κλίμακας.

Η ομάδα πίσω από την κλάση MSV (L) περιλαμβάνει την εταιρεία BMT ως σχεδιαστή, καθώς και τις Gladding-Hearn και Northrop Grumman.

Το MSV (L) θα παρέχει δυνατότητες μεταφοράς εντός του θεάτρου επιχειρήσεων για προσωπικό κι υλικά, μεταφέροντας φορτίο από προκεχωρημένες βάσεις και πλοία στρατηγικής σημασίας όπως πλωτές βάσεις, από λιμάνια από πλωτές οδούς στην ξηρά σε απομακρυσμένες και μη προετοιμασμένες παραλίες και ακτογραμμές καθώς και σε λιμένες με παρεμπόδιση πρόσβαση ή που έχουν υποστεί ζημιές.

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com