Νέα αναβάθμιση για τα 40-χρονα γερμανικά ελαφρά τεθωρακισμένα Wiesel 1

0
48

Τεθωρακισμένο όχημα Wiesel με πυροβόλο Rheinmetall των 20mm του Jägerbataillon 292 στο Αφγανιστάν

Μοιραστείτε το άρθρο

To γερμανικό ομοσπονδιακό υπουργείο Αμύνης (Bundesministerium der Verteidigung) ανέθεσε επίσημα το έργο αναβάθμισης 181 τεθωρακισμένων οχημάτων φορέων οπλισμού τύπου Wiesel 1 του Γερμανικού Στρατού στην εταιρία Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft (FFG). Η αναβάθμιση των οχημάτων θα περιλαμβάνει γενική συντήρηση, αναβάθμιση του επιπέδου θωράκισης και αντιναρκικής προστασίας με πρόσθετα μέρη, νέες συσκευές επικοινωνιών και νέους φορείς οπλισμού.

Ο Γερμανικός Στρατός παρέλαβε τα πρώτα από τα 350 οχήματα Wiesel 1 το 1979, σαν απαίτηση για την παροχή ενός ελαφρού τεθωρακισμένου οχήματος για τη μεταφορά βαρέων όπλων από τις αερομεταφερόμενες δυνάμεις του. Το Wiesel μπορεί να μεταφερθεί σαν εσωτερικό φορτίο από αεροσκάφη C-160, ελικόπτερα CH-47 Chinook και CH-53 Stallion και φέρει εναλλακτικά πυροβόλο των 20 mm, αντιαρματικό εκτοξευτή TOW ή πολυβόλο. Το 2001 άρχισε να εντάσσεται σε υπηρεσία το ελαφρώς μεγαλύτερο Wiesel 2 που μπορεί να φέρει το αντιαεροπορικό σύστημα LeFlaSys ή όλμο των 120 mm.

Η παρούσα αναβάθμιση εκκίνησε το 2017 με τον Ομοσπονδιακό Στρατό της Γερμανίας να ζητά την διατήρηση των Wiesel 1 σε υπηρεσία ως το 2030 και τουλάχιστον ως το 2025. Η FFG παρουσίασε το πρωτότυπο του αναβαθμισμένου οχήματος το 2018. Η αναβάθμιση θα περιλαμβάνει τρείς εκδόσεις του αρχικού οχήματος:

  • Όχημα παροχής πυρών υποστήριξης με πύργο E6-II-A1 εξοπλισμένο με πυροβόλο Rheinmetall MK 20 Rh 202 των 20 mm,
  • Όχημα-κυνηγό αρμάτων Wiesel 1 MELLS (θα αντικαταστήσει τον εκτοξευτή TOW με Α/Τ πυραύλους SPIKE-LR) και
  • Όχημα αναγνώρισης με πολυβόλο
Ο ισραηλινός πύραλος Spike-LR έχει επιλεγεί για την αντικατάσταση του αμερικανικού TOW με την ονομασία MELLS ή Eurospike

Επιπλέον, η FFG θα παραδώσει και 15 συλλογές αναβάθμισης για οχήματα μηχανοδήγησης Wiesel. Η αναβάθμιση των 181 οχημάτων θα γίνει στις εγκαταστάσεις της εταιρίας που θα τα παραλαμβάνει σε παρτίδες των 25.

Tο μυστικό όπλο των Ορεινών Κυνηγών της Bundeswehr

Πηγή

Μοιραστείτε το άρθρο

Προηγούμενο άρθροΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 4 Απριλίου 1949: Ιδρύεται η Ατλαντική Συμμαχία (ΝΑΤΟ)
Stathis Vasileiou

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com