Νέα αυτοσχέδια όπλα στη Κολκάτα, Ινδία

0
61

Αντίθετα με ότι πιστεύει αρκετός κόσμος που δεν έχει επισκεφθεί μη τουριστικά μέρη της Ινδίας, η χώρα έχει περιοχές που είναι εξαιρετικά επικίνδυνες με σχεδόν όλους τους κατοίκους να οπλοφορούν. Μία από αυτές τις περιοχές είναι και η Κολκάτα που έχει μέχρι και ολόκληρα εργοστάσια κατασκευής παράνομων όπλων. Η Κολκάτα βρίσκεται στη πολιτεία της Δυτικής Βεγγάλης και εδώ θα δούμε κάτι από τις τοπικές ειδήσεις από τα τέλη Απριλίου του 2019.

Πηγή: HomemadeGuns.wordpress.com

Η αστυνομία έκανε έρευνα σε δύο υπόπτους για συμμετοχή σε Μαοιστική τρομοκρατική οργάνωση της περιοχής κοντά στο χωριό Κχατάνγκα που είναι στην επαρχία Πουρούλια της Κολκάτα. Έπειτα από τη σύλληψη τους, η αστυνομία εντόπισε σε δύο κτήρια τα παραπάνω όπλα. Όλα τους αυτοσχέδια αλλά το πιο ενδιαφέρον ήταν ότι ένα από αυτά ήταν εκτοξευτής ρουκετών, ή αλλιώς RPG, μαζί με μία ρουκέτα ιρανικής προέλευσης PG-7.

Πηγή: HomemadeGuns.wordpress.com

Το όπλο που φαίνεται επάνω από τη ρουκέτα ήταν ένα αυτοσχέδιο όπλο τύπου Καλάσνικοφ, και αριστερά στη πρώτη φωτογραφία βλέπουμε και ένα αυτοσχέδιο υποπολυβόλο τύπου Sterling. Αυτά τα υποπολυβόλα είναι αρκετά διαδεδομένα στα τοπικά εργοστάσια των Μαοϊστικών τρομοκρατικών οργανώσεων. Βλέπετε ένα αντίστοιχο από την ίδια περιοχή εδώ.

Πηγή: HomemadeGuns.wordpress.com

Αν και εύκολο στη κατασκευή, δεν είχαμε δει ξανά αυτοσχέδιο RPG σε καμία από αυτές τις οργανώσεις άρα σίγουρα αυτό αποτελεί κάτι ενδιαφέρον για όσους ασχολούνται με τις εξελίξεις σε αυτό το μέτωπο.

Source link