Νέα καθυστέρηση παράδοσης των προεδρικών ελικοπτέρων

0
23

Μοιραστείτε το άρθρο

To Nαυτικό των ΗΠΑ θα καθυστερήσει κατά τρεις μήνες την παράδοση των προεδρικών ελικοπτέρων Sikorsky VH-92A προκειμένου να εξετάσει με μεγαλύτερη προσοχή προβλήματα που ανέκυψαν στην πιστοποίηση του συστήματος ασύρματης επικοινωνίας αποστολής. Πλέον η νέα ημερομηνία παράδοσης ορίστηκε για τον Ιανουάριο του 2021 σύμφωνα με έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Αμερικανικού Δημοσίου (GAO).

Πρώτη πτήση του προεδρικού VH-92A

Στις 3 ιουνίου το GAO ανακοίνωσε πως το πρόγραμμα παραγωγής του VH-92A ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2019 και ενώ το σύστημα ασύρματης επικοινωνίας αποστολής (mission communication system – MCS) βρισκόταν σε φάση ανάπτυξης ακόμα. Το MCS αντικαθιστά το υπάρχον σήμερα σύστημα επικοινωνιών και θα επιτρέπει σε χειριστές, πλήρωμα και επιβάτες τη χρήση ασφαλών και μη διαύλων επικοινωνίας φωνής ή δεδομένων σε μικρές ή μεγάλες αποστάσεις.

Στο διάστημα Απριλίου-Μαΐου 2019 το Αμερικανικό Ναυτικό χρησιμοποίησε δύο ελικόπτερα VH-92A και ένα σύστημα MCS υπό ανάπτυξη για να αξιολογήσει την επιχειρησιακή τους ικανότητα ενημερώνοντας το γραφείο παραγωγής. Κατά τις δοκιμές το σύστημα MCS επέδειξε κάποιες αποτυχίες που οδήγησαν στην τμηματική και όχι ξεκάθαρη μετάδοση κάποιων μηνυμάτων.

Τι θα αγοράσουν οι ΗΠΑ το FY2019 με 686 δις δολάρια;

Όπως ανέφεραν υπεύθυνοι του προγράμματος τα μειονεκτήματα αυτά του συστήματος MCS ήταν λίγο-πολύ γνωστά στο πρόγραμμα και με την δοκιμή στο διάστημα Ιουνίου-Σεμπτεμβρίου 2020 ενός νέου λογισμικού τα προβλήματα αναμένεται να επιλυθούν. Οι δοκιμές αυτές αναμένεται να καθυστερήσουν την ένταξη των ελικοπτέρων κατά ένα τρίμηνο, ως τον Ιανουάριο του 2021 για να δοθεί επαρκής χρόνος να αντιμετωπιστούν αυτά τα προβλήματα αποτελεσματικά. Το GAO από τη μεριά του εξέφρασε την ανησυχία του για την απόδοση του νέου αναβαθμισμένου λογισμικού.

Μοιραστείτε το άρθρο

Προηγούμενο άρθροFFG(X): Πρόσω ολοταχώς η αμερικανική FREMM!
Επόμενο άρθροD-Day 75: Πώς είδαν οι Γερμανοί την μεγάλη Απόβαση  
Stathis Vasileiou

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com