Νέα οχήματα 4×4 για τον Στρατό των ΗΠΑ

0
9

Τα πρώτα από τα συνολικά 649 οχήματα ομάδας πεζικού παραδόθηκαν στον αμερικανικό στρατό, όπως ανακοίνωσε η εταιρείας GM Defense LLC. Η εταιρεία κατασκευής που είναι θυγατρική της General Motors, ανέπτυξε το όχημα βασιζόμενη στο πήγμα του οχήματος Chevrolet Colorado ZR2 παράγοντας ένα αερομεταφερόμενο, ελαφρύ, ανθεκτικό όχημα πανταδαπούς εδάφους και συνθηκών οχήματος μεταφοράς μιας ομάδας πεζικού 9 προσώπων και του εξοπλισμού τους με άνεση και ευελιξία.

Η τελετή παράδοσης των πρώτων οχημάτων έλαβε χώρα επίσημα στις 27 Οκτωβρίου και εκεί αποκαλύφθηκε πως τα 649 οχήματα αποτελούν μέρος ενός προγράμματος ύψους 214.3 εκατομμυρίων δολαρίων που υπογράφηκε τον Ιούνιο. Η εταιρεία δεσμεύτηκε να παραδώσει συνολικά 2,065 οχήματα σε μελλοντικές παραγγγελίες μέσα στα επόμενα 8 χρόνια. Όπως αναφέρεται, πρόκειται για το πρώτο μεγάλο συμβόλαιο που αναλαμβάνει η General Motors μέσω της θυγατρικής της από τον καιρό που η τελευταία επανιδρύθηκε το 2017.

1,070 νέα υπερελαφρά οχήματα υποστήριξης πεζικού για τις ΗΠΑ

Το στρατιωτικό όχημα βασίζεται στο ημιφορτηγό της πολιτικής αγοράς και χρησιμοποιεί υλικά του εμπορίου σε ποσοστό 90%. Το βάρους 2.27 περίπου τόνων όχημα ISV είναι αρκετά ελαφρύ ώστε να αναρτάται ως εξωτερικό φορτίο σε ελικόπτερα UH-60 Blackhawk και αρκετά μικρό ώστε να μεταφέρεται εσωτερικά στην καμπίνα ενός CH-47 Chinook και αναμένεται να φέρει μεγάλες δυνατότητες ταχείας μετακίνησης και ευελιξίας στις ομάδες πεζικού των πρόσω.

248 επιπλέον JLTV για τον Στρατό των ΗΠΑ

Μόλις 120 μέρες μετά την υπογραφή των συμβολαίων χρειάστηκαν για να παραδοθούν τα πρώτα οχήματα στον Στρατό των ΗΠΑ, στοιχείο που η General Motors είναι ιδιαίτερα περήφανη. Περήφανη, επίσης, είναι και για την ποιότητα του προϊόντος της που βασίστηκε στην ικανότητα των ομάδων εργασίας της να αφουγκραστούν τις απαιτήσεις του προσωπικού του Στρατού των ΗΠΑ και να παραδώσουν στην πράξη προϊόντα που πληρούν τις απαιτήσεις των στρατιωτικών. Τα οχήματα παραγωγής είναι σημαντικά αναβαθμισμένα από το πρωτότυπο παραγωγής μετά τις βελτιώσεις που ζήτησε ο αμερικανικός στρατός. Για την καλύτερη υποστήριξη των οχημάτων, η GM Defense θα συνεργαστεί με την Ricardo Defense, που συγκεντρώνει μεγάλη εμπειρία στην προώθηση, υποστήριξη και εκπαίδευση στρατιωτικών οχημάτων.

Gas Guzzlers: 6+1 οχήματα με… ακόρεστη δίψα για καύσιμο 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com