Νέα προσφορά πακέτου εκσυγχρονισμού των πολωνικών Mi-24

0
30

Μοιραστείτε το άρθρο

Το υπουργείο Άμυνας της Πολωνίας έχει δεχθεί προσφορά για την υλοποίηση ενός εγχώριου πακέτου εκσυγχρονισμού των επιθετικών ελικοπτέρων Mi-24, με επίκεντρο βελτιώσεις στα ηλεκτρονικά και την πιστοποίηση νέων όπλων.

Σύμφωνα με το «FlightGlobal», στη σχετική πρόταση συμπεριλαμβάνεται η αναμόρφωση του πιλοτηρίου και η εγκατάσταση του ηλεκτρο-οπτικού αισθητήρα Toplite της ισραηλινής εταιρείας Rafael. Στα νέα όπλα είναι το ισραηλινό Κ/Β Spike, ο πολωνικός πύραυλος αέρος-αέρος Piorun, κάλαθοι ρουκετών των 70mm και πολυβόλα των 12,7mm. Στα ελικόπτερα προτείνεται η εγκατάσταση νέου εξοπλισμού αυτοπροστασίας και οι χειριστές τους θα μπορούν να αξιοποιούν drones.

Η Πολωνία εξετάζει τη βελτίωση των Mi-24

Η Πολωνία επιδιώκει την προμήθεια νέων επιθετικών ελικοπτέρων, ωστόσο, θα πρέπει να συνεχίσει την χρήση των Mi-24D/V για τα επόμενα 7-10 χρόνια. Το πρώτο εκσυγχρονισμένο Mi-24 θα μπορούσε να παραδοθεί μέσα σε 36 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Το ίδιο πακέτο θα μπορούσε να προσφερθεί σε άλλους χρήστες του τύπου, κυρίως στην Αφρική, καθώς επίσης να εφαρμοστεί στα πολωνικά Mi-8/17 και W-3.

Η νέα «ΠΤΗΣΗ & Διάστημα» ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2019

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com