Νέα σημαντική δωρεά από την Οικογένεια Λασκαρίδη στο Πολεμικό Ναυτικό

0
41

Μοιραστείτε το άρθρο

Αμέσως μετά το Πάσχα θα εισέλθει σε υπηρεσία με το Πολεμικό Ναυτικό (Π.Ν.) το Πλοίο Γενικής Υποστήριξης (ΠΓΥ) «ΗΡΑΚΛΗΣ», το οποίο είναι δωρεά της Οικογένειας Π. Λασκαρίδη.

Όπως σημειώνουν τα «Ναυτικά Χρονικά», το νέο πλοίο φέρει σήμερα το όνομα «Victor», είναι μήκους 85m, εκτοπίσματος 4.500t και έχει ναυπηγηθεί το 2002. Το πλοίο έχει μέγιστη ταχύτητα 15kn και μεταφορική ικανότητα στο ανοικτό του κατάστρωμα άνω των 2.600t. Επίσης, διαθέτει δύο προωστήριες μηχανές των 9.600hp, δύο αξονικές γεννήτριες, τέσσερις εγκάρσιους προωθητήρες, επιπλέον των δύο κύριων ελίκων των κύριων μηχανών.

Το Stril Neptune η δωρεά Λασκαρίδη του στο ΠΝ

Το νέο απόκτημα του Π.Ν. έχει ακόμα δυνατότητα DP2, σταθεροποίησης σε ακινησία με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, δυνατότητα που έχει ήδη το ΠΓΥ «ΑΤΛΑΣ Ι», το οποίο έχει επίσης δωρίσει στο Π.Ν. η Οικογένεια Π. Λασκαρίδη.

Τόσο το «ΗΡΑΚΛΗΣ» όσο το «ΑΤΛΑΣ Ι» έχουν σχεδιαστεί ώστε να καλύπτουν με ευελιξία ποικιλία αποστολών, όπως μεταφορά βαρέων αρμάτων και οχημάτων μάχης και υποστήριξης, γερανούς, βαριές κατασκευές και εμπορευματοκιβώτια, συμπληρώνει το κείμενο.

Φρεγάτες «S»: Σημαντική δωρεά στο ΠΝ!

Οφείλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια στην Οικογένεια Π. Λασκαρίδη και να ευχηθούμε ότι θα υπάρξουν και άλλοι Έλληνες ή Ελληνίδες που θα ακολουθήσουν την ίδια ατραπό!

Η καινούργια «ΠΤΗΣΗ» ΜΑΡΤΙΟΣ 2020

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com