Νέα τεθωρακισμένα 4×4 για την Εθνοφυλακή της Ουκρανίας

0
21

Μοιραστείτε το άρθρο

Το ουκρανικής ανάπτυξης τεθωρακισμένο όχημα Novator 4×4 άρχισε να παραδίδεται στην Εθνοφυλακή της χώρας από την Ukrainian Armor.

To όχημα έχει διαστάσεις 6.5 μέτρα (μήκος), 2.35 μέτρα (πλάτος), 2.3 μέτρα (ύψος), κινείται από κινητήρα ντίζελ υπερτροφοδοτούμενο V8 6.7 λίτρων που αποδίδει 300 ίππους στις 2,800 στροφές και δίνει την ικανότητα ανάπτυξης ταχυτήτων ως 140 χλμ./ώρα.


Η εταιρία VARΤΑ, θυγατρική της Ukrainian Armor έχει στηριχθεί στο σασί του Ford F550 για να αναπτύξει ένα όχημα περιπολίας και γενικής χρήσης με πλήρωμα 5 ατόμων. Το όχημα φέρει θωράκιση που το προστατεύει από πυρά ελαφρών όπλων ως 5.56 mm, εκρήξεις ναρκών ή εκρηκτικών μηχανισμών και θραύσματα πυροβολικού. Το όχημα μπορεί να λάβει πολλές διαμορφώσεις.

Ένταση στην Ανατολική Ουκρανία με έναν νεκρό και τέσσερις τραυματίες

Στον εξοπλισμό του οχήματος περιλαμβάνονται ασύρματος επικοινωνίας, σύστημα αυτόματης κατάσβεσης πυρκαγιάς, συσκευές νυχτερινής όρασης, οθόνη κάμερας και αυτόματο σύστημα ρύθμισης πίεσης ελαστικών.

Ο βασικός χρήστης, η Εθνική Ουκρανική Εθνοφυλακή, είναι ένα επαγγελματικό σώμα εσωτερικής ασφάλειας με στρατιωτική οργάνωση και εξοπλισμό που υπάγεται στο υπουργείο εσωτερικών. Αν και σώμα ασφαλείας με αστυνομικά καθήκοντα στην ύπαιθρο χώρα, σαν χωροφυλακή, η Ουκρανική Εθνοφυλακή αναδιοργανώθηκε το 2014 με τα γεγονότα στην Κριμαία και τις ανατολικές επαρχίες της Ουκρανίας. Στη νέα της μορφή ενσωματώνει τμήματα με στρατιωτική οργάνωση και οπλισμό ενώ εγκόλπωσε και τμήματα εθελοντών και αυτόνομες μονάδες στρατού (όπως τα τάγματα Azov και Donbas) σε μια προσπάθεια από την κυβέρνηση του Κιέβου να ελέγξει τα τελευταία και να οργανώσει κεντρικά τις προσπάθειες κατά των αυτονομιστών.

Υπερσύγχρονα περιπολικά MARK VI από τις ΗΠΑ για την Ουκρανία

Πηγή

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com