Νέα τροχοφόρα τεθωρακισμένα όχηματα βασισμένα στο BTR-82 αναπτύσσει η Ρωσία

0
26

Μοιραστείτε το άρθρο

Οι ρωσικές βιομηχανίες είναι στη διαδικασία ανάπτυξης ενός νέου τροχοφόρου τεθωρακισμένου οχήματος αναγνωρίσεως που θα βασίζεται στο πήγμα του BTR-82. Στην ανακοπίνωση αυτή προέβη την Τετάρτη ο διεθυντής της Στρατιωτικής Βιομηχανίας VPK, Alexander Krasovitsky. Η VPK είναι επίσης ο τωρινός κατασκευαστής των BTR-82, τελευταίας έκδοσης της μακράς σειράς τροχοφόρων τεθωρακισμένων 8×8 του σοβιετικού και ρωσικού στρατού.

800 νέα τεθωρακισμένα για τον Ρωσικό Στρατό

Το νέο όχημα αναγνώρισης θα αποκαλείται Mars-2000 και θα στηρίζεται στο αμάξωμα και το σύστημα κίνησης του διαδεδομένου στις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις BTR-82. Η VPK αναπτύσσει κι άλλες προτάσεις για οχήματα που θα βασίζονται στο ίδιο όχημα, όπως την τοποθέτηση του αντι-αεροπορικού πυραυλικού συστήματος μικρού βεληνεκούς Sosna-R.

Το σύστημα Sosna-R σε τροχοφόρο τεθωρακισμένο φορέα

Το Taifun-Μ είναι άλλη μια έκδοση οχήματος αντι-σαμποτέρ που σχεδιάστηκε από το γραφείο ανάπτυξης Strela και βασίστηκε στο σασί του BTR-82. Προορίζεται να εξοπλίσει τις δυνάμεις αυτοάμυνας της διοίκησης Στρατηγικών Πυραύλων της Ρωσίας.

Sosna, ο διάδοχος του SA-13

Το πήγμα του BTR-82 έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα επιτυχημένο και ανθεκτικό ενώ παρουσιάζει εξαιρετική κινητικότητα στα περισσότερα εδάφη της Ρωσίας. Οι αμφίβιες ικανότητές του και η δυνατότητα να διασχίζει ποτάμια και λίμνες χωρίς προετοιμασία το καθιστούν ιδανική πλατφόρμα για την ανάρτηση οπλικών συστημάτων και συστημάτων διαχείρισης.

To όχημα Taifun-M

Ερωτηθείς αν η βιομηχανία VPK σκέφτεται να αναπτύξει κάποια πολιτική έκδοση βασισμένη στο ίδιο σασί, ο κ. Krasovitsky απάντησε αρνητικά. Η VPK είναι η μεγαλύτερη βιομηχανία παραγωγής τροχοφόρων οχημάτων στη Ρωσία σήμερα.

Πηγή

Μοιραστείτε το άρθρο

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com