Νέες αγορές για τα γαλλικά υποβρύχια – Η Naval Group ανοίγει γραφεία στις Φιλιππίνες

0
9

Τα νέα της γραφεία στην πρωτεύουσα Μανίλα εγκαινίασε ο γαλλικός ναυπηγικός οίκος Naval Group με σκοπό να διεκδικήσει το πρόγραμμα προμήθειας των νέων ντιζελοκίνητων υποβρυχίων που πρόκειται να παραγγείλει το πολεμικό ναυτικό των Φιλιππίνων μέσα στα επόμενα χρόνια. Όπως ανακοινώθηκε από την εταιρεία, το άνοιγμα των αντιπροσωπευτικών γραφείων “σηματοδοτεί το πρώτο βήμα μιας μακράς δέσμευσης για συνεργασία στην ανάπτυξη των ναυτικών ικανοτήτων της χώρας”.

Το γαλλικό υποβρύχιο Scorpène ενδιαφέρει τις Φιλιππίνες

Η Naval Group ξεκαθάρισε πως τα νέα γραφεία της δεν θα κλείσουν με τη λήξη του προγράμματος προμήθειας των υποβρυχίων αλλά θα συνεχίσουν τη συνεργασία τους με τις αρχές των Φιλιππίνων, αναπτύσσοντας νέες συνεργασίες και βοηθώντας στην ανάπτυξη βιομηχανικών ικανοτήτων και επέκταση του δικτύου υποστήριξης και άλλων συναφών δραστηριοτήτων.

Ο γαλλικός ναυπηγικός οίκος έφερε ως παράδειγμα άλλες χώρες της περιοχής που εμβάθυναν στους τομείς της βιομηχανικής συνεργασίας, της συμπαραγωγής και της ανάπτυξης εμπορικών και κατασκευαστικών έργων μετά την επιλογή υποβρυχίων της εταιρείας, όπως στην Ινδία, στην Μαλαισία και στην Αυστραλία. Στην περίπτωση των Φιλιππίνων, η Naval Group στοχεύει όχι απλά στην κατασκευή των υποβρυχίων στη χώρα αλλά και στην εμπλοκή της στο πρόγραμμα εκπαίδευσης, συντήρησης, υποστήριξης και οργάνωσης εγκαταστάσεων για την πλήρη και άνευ περιορισμών αξιοποίηση των πολεμικών υποβρυχίων από το ναυτικό.

Οι Φιλιππίνες θα δαπανήσουν $5,6 δις για εξοπλισμούς

Οι Φιλιππίνες πραγματοποιούν ένα εξαιρετικά φιλοδοξο πρόγραμμα επέκτασης των ναυτικών τους δυνατοτήτων που διακρίνεται σε τρεις φάσεις. Αρχικά, είχαν πιστοποιήσει την ανάγκη προμήθειας υποβρυχίων στην τρίτη φάση του προγράμματος εκσυγχρονισμού του πολεμικού τους ναυτικού, που θα ξεκινήσει από το 2023-2027 αλλά το 2018 μετακίνησαν την ανάγκη προμήθειας δύο τουλάχιστον ηλεκτρο-ντιζελοκίνητων υποβρυχίων εντός του 2022 λόγω των αναγκών ασφαλείας και της κλιμάκωσης της κατάστασης στη Νότια Κινεζική Θάλασσα.

Οι Φιλιππίνες συζητούν προμήθεια ρωσικών υποβρυχίων Kilo

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

Το βρήκαμε στο ptisidiastima.com